hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aslı Çakır Alptekin: "Artık ben bir efsaneyim"

    Aslı Çakır Alptekin: Artık ben bir efsaneyim
    expand

    2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 1500 metrede 1. olarak altın madalyayı kazanan Aslı Çakır Alptekin çok mutlu olduğunu belirterek "Türk atletizmi için artık ben bir efsaneyim" dedi.

    Aslı Çakır Alptekin, CNNTurk.com'un sorularını yanıtladı.  Mutluluğuna vurgu yapan Alptekin, "Ödül olmasa bile ben koşarım" dedi.

    - Olimpiyat şampiyonluğundan daha yukarı bir şey yok... Şimdi ne yapacağım sorusu aklınızdan geçti mi?


    Bunun üzerine düşünemedim. Zaten ilk gece heyecandan uyuyamadım. Şimdi de madalyanın keyfini çıkartmayı tercih ediyorum. Bunu daha sonra düşünmeye başlayacağım sanırım.

    -Sözkonusu olimpiyatlar olunca aynı ülkeden de olsalar atletlerin birbirlerine yardımdan çok rekabet peşinde olduklarını gördük. Aslı-Gamze ikilisi için ise bu duygudan eser bile yoktu. Bunu nasıl başardınız?

    Olimpiyata gelen herkes birinci olmak için geliyor. Gamze de bunun için geldi tabii ki. Ama biz öncelikle ülkemize madalya kazandırmak için koştuk.  Kazandırdık da çok mutluyuz.

    -Trinidad Tobagolu ciritçi Keshorn Walcott altın madalya alınca 155 bin dolar, lüks ev, 2 dönüm arazi ve deniz feneriyle ödüllendirildi. Senin aldığın altının da ondan bir eksiği yok. Kanunda yer alan ödüllerden daha fazlasını hakettiğini düşünüyor musun?

    Ben sevdiğim için koşuyorum. Koşarken ödül düşünmüyorum. Hiç ödül verilmese de ben koşarım.

    -Usain Bolt "Ben artık bir efsaneyim" dedi, sen de bize atletizmde altın madalya getiren ilk isim olarak Türkiye için "Ben bir efsaneyim" diyebilir misin?

    Evet diyebilirim, Türkiye için ben bir efsaneyim. Olimpiyat stadında Türk bayrağını en zirveye ilk kez çıkarttım. İstiklal Marşı'nın 80 bin kişiye dinlettim. Bundan sonra herkes ilk diye anlatırken benden bahsedecek. Evet bir efsane oldum. Çok mutluyum.

    Aslı Çakır Alptekin, CNN Türk'te katıldığı Spor Masası'nda Cem Yılmaz'ın sorularını yanıtladı. İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

    Üsküdar Belediyesi'nden Aslı'ya ev

    Aslı, 4 senedir olimpiyatlara hazırlandığını, çok çalışmasının sonucunda bu başarının geldiğini vurgulayarak, "Dünya Salon Şampiyonası'nda da madalya
    aldım, şimdi dünya açıkta da madalya almak istiyorum. Dünya rekoru biraz zor, ama Türkiye rekorunu kırmayı hedefliyorum" şeklinde konuştu.

    Türk gençlerinin çok yetenekli olduğunu kaydeden Aslı, bu mutluluğun sürmesi için ailelerden çocuklarını yeteneklerine göre bir spora yönlendirmelerini istedi.

    Aslı, eşi ve antrenörü İhsan Alptekin'in tamamen kendisine yönelmek için aktif sporu bıraktığını hatırlatarak, başarısında İhsan Alptekin'in çok büyük
    emeği olduğunu anlattı.

    Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise, Aslı'nın 2006'dan bu yana Üsküdar Belediyesi'nin forması altında mücadele ettiğini belirterek, "Bu anlık
    bir başarı değil. İstikrarlı bir gidiş var" dedi.

    Mustafa Kara, Aslı Çakır Alptekin'e Üsküdar'da bir ev hediye etti.

    Daha önceki başarılarında Aslı'ya altınlar verdiklerini hatırlatan Kara, "Çok altını oldu. Üsküdar'ın simgesi Çamlıca'dır. Çamlıca'da bir tane daire hediye ediyoruz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow