hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nefes kesen finalin galibi Djokovic

    Nefes kesen finalin galibi Djokovic
    expand

    Avustralya Açık Tenis Turnuvası Erkekler Finali'nde Sırp Novak Djokovic, İspanyol rakibi Rafael Nadal'ı 5-7/6-4/6-2/6-7/7-5'lik setlerle 3-2 mağlup ederek şampiyon oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya 1 ve 2 numarasını karşılaştıran final mücadelesinde kazanan son şampiyon Novak Djokovic oldu. Rafael Nadal'ı 5-7/6-4/6-2/6-7/7-5'lik setlerle geçen Sırp tenisçi beşinci Grand Slam şampiyonluğunu elde ederken rakibini de üst üste yedi kere korttan boynu bükük gönderdi.

    Geçen yıla oynadıkları altı final mücadelesi ile damga vuran iki tenisçi, 2012’ye de bir final ile merhaba dedi. 2011’de rakibine maç kaybetmeyen Djokovic psikolojik olarak bu karşılaşmaya da önde başladı.

    Müsabaka yavaş başladı. Bunda iki tenisçinin de servis aralarında izin verilenden fazla zaman geçirmesinin de etkisi vardI. Nadal beşinci oyunda servis kırarken, Djokovic buna sekizinci oyunda cevap verdi. Skor 5-5 iken oynanan kritik oyunda rakibinin servisini çalmayı başaran dünya iki numarası ilk seti kazandı.

    Servis kırdırdıktan sonra değiştirdiği siyah tişörtüyle zaman ilerledikçe daha iyi oynamaya başlayan son şampiyon, dördüncü oyunda servis kırarak elde ettiği avantajı set için servis atarken kaybetti. Nadal skoru 5-4’e getirse de kendi servisine tutunamayınca setlere eşitlik geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu noktadan sonra oyun tek taraflı olmaya doğru yöneldi. Bu sete de servis atarak başlayan Djokovic, yine dördüncü oyunda servis kırarak üstünlüğü elde etti ve seti yine servis kırarak hanesine yazdırdı.

    Dördüncü set tam bir dramaydı. Sırp tenisçi skor 4-3 iken arka arkaya üç servis kırma puanı buldu. Nadal bir anda yükselttiği oyunu ile beş puan arka arkaya alıp bunları çevirdiği anda gökyüzünden düşen yağmur damlaları oyunu durdurdu. Yaklaşık 10 dakikada çatının kapanmasının ardından mücadele 4-4’ten devam etti.

    Karşılıklı kazanılan servis oyunları ile tie-break’e giden sette bu oyunu 7-5 kazanan Rafa maçı final setine taşıdı.

    Bu iki tenisçi arasındaki ilk beş setlik müsabakanın karar setine Nadal servis kullanarak başladı. Tie-break olmayan bir set için büyük avantaj teşkil ediyor bu durum. İspanyol raket altıncı oyunda servis kırarak öne geçse de Djokovic hemen cevap verdi.

    Nefeslerin kesildiği final setinde 11. oyunda bulduğu ikinci servis kırma puanından yararlanan Djokovic, maç için servis atmaya başladı. Servis kırma puanı çeviren Sırp tenisçi bulduğu ilk maç puanını kazanarak şampiyonluğa uılaştı. 5 saat 53 dakika süren maç tarihe geçti.

    Bu efsane final Grand Slamler tarihindeki en uzun final olarak da kayıtlara geçti. 1988 Amerika Açık’ta Mats Wilander ile Ivan Lendl 4 saat 54 dakika boyunca ter dökmüştü. Bu akşamki epik maç bunu da tarihe gömmüş oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow