hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Paszek, Wozniacki'yi devirdi

    Paszek, Wozniackiyi devirdi
    expand

    Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek kadınlarda 7 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki, ilk turda Avusturyalı Tamira Paszek'e 2-1 yenilerek ilk turda elendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Havanın kararması nedeniyle  oyunlarda durum 2-2'yken ertelenen Wozniacki-Paszek maçına dün Merkez Kort'ta devam edildi.

    Wozniacki, mücadelenin hemen başında servisini kırdırdı ve rakibinin kendi servis oyununu da almasıyla 4-2 geriye düştü.

    10. oyunda servis kırarak oyunlarda 5-5'lik dengeyi sağlayan Danimarkalı tenisçi, sonraki iki oyunu da alarak ilk seti 7-5 kazandı.

    İlk setin 9. oyununda yağmur başlayınca hakem tarafından maça ara verildi ve meteoroloji ofisinden alınan veriler doğrultusunda çatı kapatıldı. Böylece, Merkez Kort'ta 2009 yılında inşa edilen açılır-kapanır çatı bu yıl ilk kez kullanılmış oldu.

    İki raketin de ikişer kez birbirinin servislerini kırdığı ikinci sette, altıncı oyun sonunda 3-3'lük eşitlik oluştu. Kalan oyunlarda birbirine diş geçiremeyen tenisçiler servislerine tutundu ve tie-break uygulamasına gidildi.

    Servis avantajlarını iyi değerlediren ve daha az hata yapan Avusturyalı raket, tie-break'i 7-4, seti de 7-6 kazandı.

    Geçen yıl Wimbledon'da çeyrek final oynayan Paszek, ilk iki oyunu alarak son sete iyi başlayan dünyanın eski bir numarası Wozniacki'ye sonraki iki oyunu alarak yanıt verdi. 8. oyunda bir kez daha servis kıran ve 5-3 öne geçen Avusturyalı tenisçi, servis kullandığı oyunda maçı kazanma fırsatını iyi değerlendiremedi ve oyunu Wozniacki'ye verdi.

    Toplam 3 saat 12 dakika süren ve iki tenisçinin de oldukça yorulduğu maçta rakibinin zaaflarını iyi değerlediren Paszek, 10. oyunda Danimarkalı rakibinin servisini kırdı ve seti 6-4, maçı da 2-1 kazanarak yoluna devam etti.

    Türk Hava Yolları'nın (THY) sponsoru olduğu 22 yaşındaki Danimarkalı tenisçi, mücadeleyi 3 ace, 22 basit, 2 çift hatayla tamamlarken, 31 kez doğrudan vuruşlardan puan kazandı.

    Son 3 yıldır Wimbledon'a 4. turda veda eden Wozniacki, elde ettiği 22 servis kırma şansından 7'sini kullanabildi.

    Paszek ise karşılaşmada 5 ace, 5 çift ve 41 basit hatayla oynadı. 54 kez doğrudan vuruşlardan puan aldı.

    Radwanska şov

    3. kortta oynanan diğer maçta ise tek kadınlarda 3 numaralı seribaşı Agnieszka Radwanska, 79 numaralı seribaşı Rus Elena Vesnina'yı 6-2 ve 6-1'lik setlerle 2-0 mağlup ederek 3. tura yükseldi. Rus raket, ilk turda ABD'li Venus Williams'ı eleyerek dikkatleri üzerine çekmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow