hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Williams'ın rakibi Sharapova

    Williamsın rakibi Sharapova
    expand

    TEB-BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası ikinci yarı final maçında, Maria Sharapova, Victoria Azarenka'yı 6-4 ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup etti. Sharapova, finalde ABD'li tenisçi Serena Williams'ın rakibi oldu.


    Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan yarı final maçında, dünya 1 numarası Belaruslu Victoria Azarenka ile 2 numara Maria Sharapova karşı karşıya geldi.

    Maça iyi başlayan taraf olan Azarenka, ilk oyunu puan vermeden kazandı ancak 3. oyunda üst üste hatalar yapınca, servisini kırdırdı ve 2-1 geriye düştü. Karşılıklı kırılan servislerle geçilen 4. ve 5. oyunlar sonunda Sharapova üstünlüğünü sürdürdü (3-2). Sharapova, sonraki oyunlarda da rakibine üstünlük kurarak, seti 6-4 kazandı ve 1-0 öne geçti.

    İkinci sete de servis kırarak başlayan Sharapova, ilk 4 oyunda iki defa servis kırarak, rakibine şans vermedi ve 4-0 üstünlük sağladı.

    İkinci setin 6. oyunu kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. Sharapova, oyunda 40-15 öne geçmesine rağmen Azarenka oyunu bırakmadı ve oyun 9 defa berabere duruma geldi. Oyunun sonunda, kazanan taraf Sharapova oldu ve ikinci sette 5-1 öne geçti. Setin son oyunununda servis kullanma avantajını iyi kullanan Sharapova, seti 6-2 maçı da 2-0 kazandı.

    Maçı kazanan Sharapova, finalde ABD'li tenisçi Serena Williams'ın rakibi oldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow