hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meclis İnsan Hakları Komisyonu, Uludere'yi takip ediyor

    Meclis İnsan Hakları Komisyonu, Uludereyi takip ediyor
    expand

    TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Uludere'de 35 kişinin ölümüne neden olan saldırıya ilişkin, "Kasıt olacağını düşünmüyorum ancak her ihtimale karşı bütün kurum ve kuruluşların yaptığı incelemeleri komisyonu olarak takip ediyoruz" dedi.

    AK Parti Sakarya Milletvekili de olan Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan olayı, "son derece üzüntü verici" olarak nitelendirdi.

    Olayın bütün kurumlarca çok boyutlu olarak araştırıldığını, komisyon olarak yapılan araştırmayı yakından takip ettiklerini belirten Üstün, şöyle konuştu:

    "Kasıt olacağını düşünmüyorum ancak her ihtimale karşı bütün kurum ve kuruluşların yaptığı incelemeleri komisyonu olarak takip ediyoruz. Ortada kasıtlı bir durum varsa bunun ortaya çıkmasını bizde arzu ediyoruz. Ancak yapılan bütün soruşturmalar sonucunda gerçek ortaya çıkacaktır. Biz komisyon olarak kurumlar tarafından yapılan bu araştırmayı takip ediyoruz. Soruşturma sonucunda hareket tarzımızı belirleyeceğiz. Komisyonumuzun, terör ve şiddetten kaynaklı yaşam hakkı ihlallerini inceleyen bir alt komisyonu var. Bu komisyonumuz da bu olayı  inceleyebilir. Burada hep şunu ifade etmeye çalışıyoruz, terör ve şiddet olduğu için insanlarımız bir şekilde ölüyor. Arzumuz terörün ve şiddetin öncelikle son bulması. Terör ve şiddet durduğunda insanların yaşam hakkı güvence  altına alınacaktır. Biz sorunlarımızı konuşarak çözme yolunu tercih etmemiz lazım. Onun için biran önce terörün son bulmanı arzu ediyoruz. Terör biran önce bitsin ki insanların yaşam hakkı ihlalleri ortadan kalksın."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow