hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vecdi Gönül'den Başbuğ yorumu: No comment

    Vecdi Gönülden Başbuğ yorumu: No comment
    expand

    AK Parti Antalya Milletvekili, Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül, gazetecilerin Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasına ilişkin sorularına İngilizce olarak "No comment" (Yorum yok) karşılığını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya'nın Alanya İlçesi'nde AK Parti İlçe Teşkilatı'nın 4'üncü Olağan Genel Kurulu yapıldı. Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili ve Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül, Antalya milletvekilleri Gökcen Enç, Menderes Türel, Sadık Badak ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ile partililer katıldı.

    Göbek atılacak bir olay değil

    Genel kurulda konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanmasını değerlendirdi. Çavuşoğlu, "Türkiye'nin normalleşmesi bakımından önemli, ama bu olay sevinilecek, göbek atılacak ve alkışlanılacak bir olay değildir. Bu olay aslında milletimizin 'Peygamber ocağı' dediği askeriyemizin maalesef kendi konularının dışına çıkmasının olumsuz bir yansıması ve sonucudur. Mahkeme kararı olmadan kimseyi suçlu ilan edemeyiz. Yargı en kısa zamanda delilleriyle beraber herkesin vicdanında yer bulacak şekilde bu konuyu değerlendirir ve kararını verir" dedi.

    PKK'ya sesleri çıkmaz

    Konuşmasında Barış ve Demokrasi Partisi'ni (BDP) de sert şekilde eleştiren Çavuşoğlu, şöyle dedi:  "Uludere'de sınırda 35 vatandaşımız vahim bir hata sonucu hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili devletimiz her türlü araştırma ve soruşturmayı yapmaktadır. Bu olayı fırsat bilerek, terör örgütünün uzantısı olanların neler söylediğine şahit oluyoruz. Diyarbakır'da, Siirt'te ve Batman'da terör örgütü tarafından vatandaşlarımız katledildi. Bu vatandaşlarımız da Kürt kökenliydi. PKK'ya karşı sesleri çıkmadı ve çıkamaz. Çünkü kökten onlara bağlılar. PKK'nın kontrolü dışında bir adım atamazlar. Sayın Başbakanımız grup toplantısında söyledi. 'PKK lastiğinizi gevşetmezse tuvalete bile gidemezsiniz.' Böyle bir vahim olayı, devletin ve milletin aleyhinde kullanmaya çalışmak densizliktir ve bölücülüktür."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'Yorum yok'

    Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül ise gazetecilerin Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanmasına ilişkin sorusuna İngilizce "No comment" (Yorum yok) karşılığını verdi. Gönül, daha sonra ilçe teşkilatında görev yapan eski yönetim kurulu üyelerine teşekkür plaketi verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow