hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Egemen Bağış o rastlantıya dikkat çekti

    Egemen Bağış o rastlantıya dikkat çekti
    expand

    Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, "Çok enteresandır, Rumların çoğunlukta olduğu bir adada Türklerin lideri olan Rauf Denktaş ve Türkiye'de kendisi bir Rum olmasına rağmen Türkiye'nin milli takımının formasını giymekten onur duyan bir vatandaşımız Lefter, birlikte bu dünyaya veda ettiler" dedi.

    Bağış, Recep Şahin Göktürk Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, bugün Türk dünyasının yası olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

    "Allah rahmet eylesin, KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı sayın Rauf Denktaş, uzun yıllar milletimize, Kıbrıs'ımıza, ana vatanımıza ve Türk dünyasına hizmet verdikten sonra aramızdan ayrıldı. Aynı zamanda bu ülkenin insanlarına futbolu sevdiren, İstanbul'un yetiştirdiği önemli futbolculardan biri olan Lefter'i de kaybettik. Onun da bütün sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

    Çok enteresandır, Rumların çoğunlukta olduğu bir adada Türklerin lideri olan Rauf Denktaş ve Türkiye'de kendisi bir Rum olmasına rağmen Türkiye'nin milli takımının formasını giymekten onur duyan bir vatandaşımız Lefter, birlikte bu dünyaya veda ettiler. İkisi de insanlık adına, barış adına, sevgi adına çok önemli başarılara imza attılar. Lefter için eskiden 'Ver Lefter'e, yaz defter'e diyorlardı. Kendisi çok başarılı bir gönül insanıydı. Maalesef kimileri onu kaleci zannetti. Ama o, Türkiye'nin kendi kalesine gol atmasına izin vermemek için, bu ülke için çırpındı durdu. Rahmetli Denktaş, bütün baskılara rağmen Türkiye'nin KKTC için ne kadar önemli olduğunu son nefesine kadar vurguladı."

    Bağış, iki gün evvel Balkanlar'ın en küçük ülkesi olan Karadağ'da olduğunu ve orada Fatih Sultan Mehmet'in fethi sırasında şehit olanların yattığı şehitliği ziyaret ettiğini hatırlatarak, o şehitlikteki ecdadın huzurunda bulunma onuruna eriştiklerini ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow