hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hopa'daki olaylara ilişkin davaya devam

    Hopadaki olaylara ilişkin davaya devam
    expand

    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Artvin'in Hopa ilçesindeki mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

    Hopa Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etme", "görevli memura mukavemet etme" ve "kamu malına zarar verme" suçlarından 2 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan ve ilk duruşmada tahliye edilen sanıklardan Cengiz Akyüz, Şinasi Gümüşkaya, Şaban Kotil, Şafak Ustabaş ile avukatları Oya Meriç Eyüpoğlu ve İzzet Varan katıldı. Diğer sanık İdris Akbıyık ise duruşmaya gelmedi.

    Duruşmada, olaya müdahale eden emniyet kuvvetleri hakkında Hopa Cumhuriyet Başsavcılığınca bir soruşturma yürütüldüğünün iddia edildiğini belirten hakim, herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığının Hopa Cumhuriyet Savcılığına sorulmasını kararlaştırdı.

    Soruşturma aşamasında bilgilerine başvurulan 6 polis ile olay tutanağında imzası bulunan polislerin açık kimlikleri, adresleri ve şuandaki görev yerlerinin tespiti için de Hopa İlçe Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılmasına karar veren hakim, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

    Olay

    Başbakan Erdoğan'ın, Hopa ilçesinde, 31 Mayıs 2011'de yaptığı miting öncesi Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek "Ezilenlerin Sosyalist Partisi", "Halkevleri", "Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP)" yazılı pankart ile flamalar taşıyan, ayrıca başta hidroelektrik santrallerinin yapımının durdurulması olmak üzere çeşitli konularda dövizler açarak, slogan atan gruba polis müdahale etmişti.

    Yaşanan arbede üzerine polis, taş ve çeşitli maddeler atan gruptakileri biber gazı ve su sıkarak dağıtmaya çalışmış, bu sırada Cumhuriyet Meydanı yakınında yere düşen emekli öğretmen Metin Lokumcu, kaldırıldığı Hopa Devlet Hastanesinde kurtarılamamıştı. Olaylarda, atılan taşla yaralanan bir Başbakanlık koruma polisi de seçim otobüsünden düşerek ağır yaralanmıştı.

    Trabzon Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca Lokumcu'nun "kalp krizi sonucu öldüğü" yönünde rapor düzenlenmiş, soruşturmayı yürüten Hopa Cumhuriyet Savcılığına gönderilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow