hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlker Başbuğ'un itirazına ret

    İlker Başbuğun itirazına ret
    expand

    Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbug hakkında tutuklama kararını veren hakim, Basbug'un avukatının yaptığı "kararı gözden geçirme" talebini reddetti, "kararım yerindedir" dedi.

    Hükümet aleyhine kara propaganda yapılması amacıyla kurulduğu iddia edilen internet siteleriyle ilgili yürütülen internet andıcı soruşturma kapsamında Genelkurmay Eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un geçtiğimiz günlerde "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak ve cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından tutuklanmıştı.

    Başbuğ, İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Vedat Dalda tarafından tutuklandı. Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer de itiraz ederek kararı veren hakimin bir kez daha inceleme yapmasını istemişti. Hakim Vedat Dalda'nın kararını geri almaması durumunda ise itirazın İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyetince incelenmesini istemişti.

    Bunun üzerine Hakim Vedat Dalda, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'dan bir kez daha inceleme yaparak mütalaa vermesini istedi. Savcı Cihan Kansız mütalaasında Başbuğ'un tutukluluğunun devam etmesi gerektiğini bildirdi.

    Hakim itirazı reddetti

    Mütalaanın ardından Avukat Sezer'in kararını inceleyen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Vedat Dalda, "Şüpheli İlker Başbuğ hakkında toplanan deliller, suçların vasıf ve mahiyeti, şüphelinin üzerine atılı suçları işlediğine ilişkin kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların varlığının halen devam ediyor olması, suçun CMK'nın 100. maddesinde yer alan tutuklamayı gerektirir suçlardan olması nedenleriyle itirazın yerinde görülmediğini ve tutuklama kararının yerinde olduğunu ifade etti.

    Kararda, itirazın incelenmesi için dosyanın tüm ekleriyle birlikte İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine gönderildiğini de belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow