hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir operasyonunda 9 kişi serbest

    İzmir operasyonunda 9 kişi serbest
    expand

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonlarda tutuklananlardan 9'u itiraz sonucu serbest bırakıldı. 9 kişi işlemlerin ardından Bergama ve Buca cezaevlerinden tahliye oldular.

    İddianamanen kabul edilmesinin ardından avukatların bir kez daha tutuklu sanıkların serbest bırakılması yolundaki itirazını değerlendiren nöbetçi mahkeme "Pınar Çalışkan, Fatma Çelikoğlu, Cengiz Başkurt, Zehiha Gül Şener, Necip Binici, Yakup Yıldırım, Tufan Eker, Memiş Sarı, Tülay Tumay'ın serbest bırakılmasına karar verdi.

    Bu arada duruşmaların 3-13 Nisan tarihleri arasında 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacağı açıklandı.

    9 kişi işlemlerin ardından Bergama ve Buca cezaevlerinden tahliye oldular.

    Operasyonda tutuklanan kadın zanlıların bulunduğu Bergama Cezaevi'nden çıkan ve yakınları tarafından karşılanan Kültür Daire Başkanlığı çalışanı Tülay Tümay, gazetecilere açıklamasında, "66 gün tutuklu kaldım. Bu 66 gün, ömre bedeldi. En çok kızım İrem'i özledim. Artık kızımdan, yakınlarımdan ayrılmak istemiyorum. Çok heyecanlıyım, çok fazla konuşmak istemiyorum" diye konuştu.

    Tümay'ı karşılayanlar arasında yer alan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ise tahliyeler nedeniyle çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Umarım bir daha aynı acı ve üzüntüleri yaşamayız" dedi.

    Serbest bırakılan 9 kişinin ardından, dava kapsamında tutuklu olanların sayısının 25'e düştüğü bildirilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow