hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarhan: "Gül'ün onayı kabul edilemez"

    Tarhan: Gülün onayı kabul edilemez
    expand

    CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Anayasa'ya aykırı olduğunu belirttiği Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu'nu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylamasını, "kabul edilemez" bulduğunu ifade ederek, yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürme konusunu MYK'nın değerlendireceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarhan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun onaylanmasına ilişkin soruları yanıtladı.

    Anayasa'yı korumakla görevli ve bağlılık yemini eden bir Cumhurbaşkanı'nın, "Anayasa'ya aykırı bir metni" onaylamasını, tereddüt göstermemesini kabul edilemez bulduğunu söyleyen Tarhan, "Al Gülüm ver Erdoğanım" yapıldığını, ülkenin geleceğini paylaştıklarını ileri sürdü.

    Tarhan, Anayasa'yı korumakla görevli bir Cumhurbaşkanı'nın, kanunun iptali için anamuhalefet partisini adres göstermesinin, uygun bir davranış şekli olmadığını söyledi.

    Kanunun, Anayasa Mahkemesi'ne götürülüp götürülmemesi konusunda partinin yetkili kurallarının, zamanlama ve süreçle ilgili değerlendirme yapacağını belirten Tarhan, daha sonra kamuoyuna açıklanacağını bildirdi.

    Tarhan, MYK'nın bu konuda değerlendirme yapabileceğini dile getirerek, bir karar çıkması halinde bunun süratle tamamlanacağını çünkü, Anayasa'nın, açıkça ihlal edildiğini iddia etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow