hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milli Eğitim Bakanlığı o sorun için harekete geçti

    Milli Eğitim Bakanlığı o sorun için harekete geçti
    expand

    Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'de yaşayan ama Türk vatandaşı olmayan Ermeni, Rum ve Musevi çocukların eğitimi için harekete geçti. Özel okullar yönetmeliğinde yapılmaya hazırlanılan değişiklikle bu çocuklara azınlık okullarının yolu açılıyor.

    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan Ermeni, Rum ve Musevilerin çocuklarına azınlık okullarının yolu açılıyor. Milli Eğitim  Bakanlığı'nın özel okullar yönetmeliğinde yapmaya hazırlandığı değişiklikle.

    Özel okullara ilişkin mevcut yönetmelik, azınlık okullarından sadece Türk vatandaşı olan azınlıkların çocuklarının yararlanmasına izin veriyordu. Türkiye'de yaşayan ama Türk vatandaşı olmayan çok sayıda Ermeni, Rum ve Musevi kökenli ailenin çocuğu bu okullara kaçak olarak devam ediyordu.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, 2011 yılında Türkiye'de 70 bin Ermeninin kaçak yaşadığına dikkat çekmişti. O açıklamadan sonra, kaçak yaşayan Ermenilerin çocuklarının eğitim sorunu da tartışmaya açıldı.

    Bakanlık, bu yılın başında kaçak yollarla Türkiye'de yaşayan, Türk vatandaşı olmayan azınlıkların çocuklarının eğitim mağduru olmamaları için bir yol açtı.

    Bakanlığın özel okullarla ilgili mevcut yönetmeliğinde, "bu okullarda yalnız kendi azınlığına mensup Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının çocukları okuyabilir" deniliyordu. Şimdi, bu ifade, yeni yönetmelik taslağından çıkarıldı.

    Bu durumdaki çocukların, misafir öğrenci olarak azınlık okullarında eğitim görmelerine izin verildi. Ancak, bakanlığın, yönetmelik değişikliği ile soruna kalıcı çözüm getirmesi bekleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow