hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakkari'deki patlamaya 6 gözaltı

    Hakkarideki patlamaya 6 gözaltı
    expand

    Hakkari'de geçen ay polis servis aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırının failleri oldukları iddiasıyla 6 kişinin yakalandığı bildirildi. 6 şüpheliden 2'si emniyet müdürlüğünden, 3'ü ise savcılıktan serbest bırakılırken, bir kişi ise Van Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

    Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, 19 Ocak Perşembe günü kent merkezinde emniyet müdürlüğünün servis aracına saldırıda bulunulduğu, bir kişinin hayatını kaybettiği, 3'ü polis memuru 27 kişinin yaralandığı anımsatıldı.

    Saldırının failleri oldukları iddiasıyla 6 kişinin Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 30 Ocak'ta düzenlediği operasyonlarda gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Şüpheli şahısların emniyette yapılan soruşturmalarında, bombalı saldırı olayında kullanılan malzemelerin temini, bombanın türü/yapılışı ile eylemin tüm ayrıntıları ortaya konulmuş, bombalı saldırı eyleminin PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirildiği, eylem talimatının ise Irak'ın kuzeyinde bulunan PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca verildiği tespit edilmiştir. Operasyonlarda yakalanan 6 şüpheliden 2'si emniyet müdürlüğünden, 3'ü ise savcılıktan serbest bırakılmış, bir kişi ise Van Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilmiştir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow