hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'de 21 yıl sonra ilk defa...

    İzmirde 21 yıl sonra ilk defa...
    expand

    İzmir'de, sabah saatlerinden itibaren kar yağışı başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaklaşık bir haftadır, hissedilir sıcaklığın sıfırın altında 9 dereceye kadar düştüğü İzmir'de, hava sıcaklığının yükselmesiyle birlikte İzmirliler karlı bir sabaha uyandı.

    İşlerine gitmek için sabah evlerinden çıkan İzmirliler, nadir olarak yaşadıkları bu hava olayını, cep telefonları ile görüntüledi.

    İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kar yağışının kent genelinde hava sıcaklığı durumuna bağlı olarak öğle saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

    Öğle saatlerinde rüzgarın lodos yönüne dönmesiyle birlikte yağışın önce karla karışık yağmura, akşam saatlerinden itibaren de sağanağa dönmesi bekleniyor.

    İzmir'de en son etkili kar yağışı 29 Aralık 1991 yılında görülmüş, bu tarihte kent merkezindeki kar kalınlığı 3 santimetre olarak ölçülmüştü.

    2004'ten sonraki en soğuk hafta

    Öte yandan İzmir 2004'den bu yana en soğuk iki haftasını geçirdi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre bundan önceki en soğuk gün 24 Ocak 2004'te yaşandı. O tarihte Güzelyalı'da -4 derece ölçüldü. Bu yıl ise yine Güzelyalı'da -2 derece görüldü. Ancak fırtına ile birlikte soğuk havanın etkisi daha fazla hissedildi, zaman zaman hissedilen sıcaklık -9 ve -10’a kadar düştü.

    İzmir'i etkileyen soğuk hava bugünden itibaren kenti terk edecek. Hafta sonu gündüz sıcaklıkları 14 derecelere çıkarken gece sıcaklıkları da 5 dereceye kadar yükselecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     EGE'NİN DİĞER KENTLERİNDE DURUM

    Aydın:
    Aydın'a da 19 yıl aranın ardından kar yağdı. Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Aydın'a, 19 yıl aradan sonra kar yağdı. Kentte en son 1993 yılında görülen kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, kar topu oynayarak kışın tadını çıkardı.

    Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, yağışın ardından kent merkezindeki kar kalınlığı yer yer 2 santimetreye ulaştı. Söke, Koçarlı ve Germencik ilçelerinde de görülen kar yağışının, öğle saatlerine kadar devam etmesini beklendiğini kaydeden yetkililer, yağışın öğle saatlerinden itibaren ısının artmasıyla yağmura dönüşmesinin tahmin edildiğini bildirdi.

    Manisa:
    Ege Bölgesi'nde güne kar sürpriziyle uyanan illerden Manisa'da da kar yağışı sevinç yarattı.

    Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, en son örtü bırakan kar yağışının 2006 yılında yaşandığı Manisa'da, yağış kent merkezinde ince bir kar örtüsü bırakırken, Spil Dağı Milli Parkı'nda kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. 

    Muğla:
    Muğla kent merkezine yılın ilk karı bugün saat 11.00’den itibaren yağmaya başladı. Kenti beyaza bürüyen ve yüksek kesimlerde kalınlığının 30 santimetreyi bulduğu belirtilen karın yağmasına en çok çocuklar sevindi. Kar topu oynayan çocuklar fotoğrafta çektirdi.

    Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, kar yağışına karşı tüm önlemlerin alındığını söyledi. Merkeze bağlı Göktepe, Dokuzçam, Sungur, Esençay ve Şenyayla köylerinin yolları ulaşıma kapandı. Muğla İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı iş makineleri köy yollarının açılması için çalışma başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meteoroloji yetkilileri kar yağışının akşama kadar etkili olacağını bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow