hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Pilot aranıyor"

    Pilot aranıyor
    expand

    THY'nin alt markası olan Anadolujet’in Ankara’dan yapılması planlanan İzmir ve Antalya seferleri pilotların havalimanına gecikmesinden dolayı rötarlı olarak gerçekleştirildi. Bu arada İzmir yolcuları bir kâğıda yazdıkları "Pilot aranıyor" yazısını bekleme salonu camına astı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye’yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı hava ulaşımını olumsuz etkilemenin yanı sıra havayolu şirketlerinin de uçuş ekiplerinin koordinasyonlarında sıkıntılara neden oldu.

    THY'nin alt markası olan Anadolujet’in dün gece Ankara’dan Esenboğa Havalimanı’ndan yapılması planlanan İzmir ve Antalya seferleri pilotlarının uçaklara geç gelmesinden dolayı gecikmeli hareket etti.

    Uçakları yaklaşık 3’er saat rötar yapan yolcular Esenboğa Havalimanı’ndaki bekleme salonun camına bir kâğıda yazdıkları “Pilot aranıyor" asarak tepkilerini gösterdi.

    Kâğıtta aranan pilotun özelliklerini de yazan yolcular daha sonra gelen pilotun fotoğrafı ile birlikte sosyal paylaşım sitesinde paylaştı.

    Konu ile ilgili bilgi veren uzmanlar, pilotların mesaisinin büyük gövdeli uçaklarda 1.5 saat, küçük gövdeli uçuşlarda ise 1 saat önceden başladığını söyledi.

    Ayrıca uzmanlar pilotların uçuş mesaisi başladığı halde gelmemeleri halinde yedek personelin devreye girmesi gerektiğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow