hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Saldırının arkasına 'iyi çocuklar' var"

    Saldırının arkasına  iyi çocuklar var
    expand

    Batman'da belediye ve BDP binasına dün akşam yapılan pompalı tüfekli saldırıyı kınayan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, 2 kişinin gözaltında olduğunun açıklanması üzerine, gerçek faillerin ortaya çıkarılmasını istedi. Ata, "İlk andan itibaren yetkililerin olayın üzerine gidiş tarzı bizi kaygılandırıyor. Bu eylemin arkasında 'iyi çocukların' olduğunu ve bu zihniyetin sonucu olduğunu ifade ediyoruz" dedi.

    Batman Atatürk Bulvarı'nın iki tarafında karşılıklı bulunan Belediye Başkanlığı ile BDP il binasına dün saat 20.00 sıralarında pompalı tüfekle ateş açıldı. Saldırıda 6 el ateş açılırken, tüfekten çıkan saçmalar belediye binasının duvarına isabet etti, BDP binasının camlarını kırdı.

    Batman Valiliği, olayın ardından yaptığı açıklamada, saldırıyla ilgili 2 kişinin yakalandığını açıkladı. Valiik açıklamasında, şöyle denildi:

    "Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı titiz çalışma sonucu saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen A.Ü. ve F.Ç. isimli iki kişi gözaltına alınmıştır. Şahıslar, alınan ilk ifadelerinde özetle, kendilerine ait işyerlerinin olaydan 1 saat önce molotoflu ve taşlı saldırıya uğradığını, bunun sorumlusu olarak BDP ve Belediyeyi gördüklerinden dolayı bu eylemi gerçekleştirdiklerini beyan etmişlerdir. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmamıştır. Konu ile ilgili adli işlemler devam etmektedir."
    Belediye binasına pompalı tüfekle ateş açıldığı sırada binada toplantı halinde olduklarını anlatan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, saldırının gerçek faillerinin ortaya çıkarılmasını istedi. Saldırıyı yapanları kınadığını belirten Ata, şöyle dedi:
    "Her şeyden önce saldırıyı kınıyoruz. Valiliğin açıklamasında iki kişinin yakalandığı söyleniyor. Saldırganların 3 kişi olduğu görgü tanıklarınca da ortadadır. Yine olay sonrasında 10 yaşındaki bir çocuk saldırganların arkasından koşup araba plakasını polise bildirmiştir. İlk andan itibaren yetkililerin olayın üzerine gidiş tarzı bizi kaygılandırıyor. Biz, bu eylemin arkasında 'iyi çocukların' olduğunu ve bu zihniyetin sonucu olduğunu ifade ediyoruz."

    Belediye ile BDP binasına saldırının provokatif bir eylem olduğunu savunan Milletvekili Ata, gerçek faaillerin ortaya çıkarılmasını isteyerek, şöyle devam etti:

    "Eğer bu provokatif eylem açıklığa kavuşturulmak isteniyorsa, gerçek failler ortaya çıkarılmalıdır. Bu sorumluluk da valilik ve emniyetindir. Saldırının hedef olduğu parti, yerel iktidardır. Yetkililer, bu hassasiyeti göz önünde bulundurmalıdır. Geçmişteki olanlardan da ders çıkartılıp, olayın aydınlatılmasını istiyoruz. Bu şehrin görevlilerine, gerçek faillerinin çıkarılması için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Yapılan açıklama kamuoyu ve bizi tatmin etmemiştir. Durup dururken dükkanların molotoflanması olayı ve bu molotofa karşı tepki gösterilmesi durumu bizler açısından kabul edilebilir değildir. Aksine bugün ortada olan bu konseptin bir meşruiyet gerekçesini yaratmak istenildiğine inanıyorum. Bu olayın arkasındaki tüm güçlerin açığa çıkarılmasını istiyoruz, beklentimiz budur."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow