hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    WP'ye içini döktü: ''Muhalefet susturuluyor"

    WPye içini döktü: Muhalefet susturuluyor
    expand

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post için bir makale kaleme aldı. Yargıya yönelik eleştirilerini dile getiren Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin mevcut yapısıyla bölge ülkelerine örnek olamayacağını savundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post'ta, 'Türkiye'de muhalefet susturuluyor' başlığıyla bir yazı kaleme aldı.

    Silivri cezaevine yaptığı ziyareti anlatan Kılıçdaroğlu, uzun tutukluluk sürelerini eleştirdi, "Yargı sistemi tehdit altında" dedi.

    Kılıçdaroğlu, "2007'den bu yana yüzlerce kişi silivri cezaevinde yargılanmadan yatıyor. Henüz bir tane bile mahkumiyet kararı yok. Yargı tehlike altında. Bu davalar Türkiye'nin geçmişteki yanlışlarını düzeltmek için fırsat olabilirdi ama onun yerine muhalefeti susturup özgürlükleri bastırmak için kullanıldı" diye yazdı.

    Cezaevinde bulunanlar arasında 8 milletvekili olduğunu da hatırlatan Kılıçdaroğlu, ''Türkiye'de insanlar, suçu kanıtlanana kadar masum değil, masumiyeti kanıtlanana kadar suçlu görülüyor'' ifadelerini kullandı.

    Kemal Kılıçdaroğlu, muhafeletin ağır baskı altında olduğunu da belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçdaroğlu yazısında şöyle dedi:

    "AKP muhaliflerini bastırma konusunda sistematik ve acımasız. Bu amaçla ağır vergi cezaları, yasadışı kaset kayıtları ve telefon dinleme yöntemleri kullanıldı."

    Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Arap dünyasına model olamayacağını da savundu:

    "Sadece kendi içinde barışa sahip olan bir ülke, komşularına rol model olabilir. Kendi içinde kutuplaşma ve bölünmelerle kuşatılmış bir ülke başarısızlığa mahkumdur."

    CHP lideri makalesini, "AK Parti iktidarının kalıcı olmayacağı" yorumuyla bitirdi, "Baskı, korku ve özgürlükleri kısıtlayarak bir iktidar ömrünü uzatabilir ancak tarihte hiçbir hükümet bu şekilde kalıcı olamadı. Türkiye de istisna olmayacaktır" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow