hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan, Azerilerin desteğine dikkat çekti

    Erdoğan, Azerilerin desteğine dikkat çekti
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasının öngören yasa tasarısın Fransa senatosu tarafından kabul edilmesiyle ilgili süreçte, Azeri Türklerin desteğinin önemli olduğuna işaret etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Erdoğan, Azerbaycan'daki ulusal televizyon kanallarından ANS'e röportaj verdi.

    Erdoğan, ANS'de bir bölümü yayınlanan röportajda, Fransa Senatosu'nda kabul edilen 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasının öngören yasa tasarısı ile ilgili Azerbaycan tarafının tavrı ile ilgili şu  değerlendirmede bulundu:

    "Doğrusu tabi Azeri kardeşlerimiz, gerek Fransa'da, gerek Azerbaycan'da ellerinde gelen gayreti ortaya koydular. Yapılabilecek olanları, gördüğümüz kadarıyla, takip edebildiğimiz kadarıyla yaptılar. Tabi daha çok yapılabilecek şeyler olabilir. Yapılacak olanların sınırı yoktur. Daha çok şeyler de yapılabilir. Nitekim bizde belki yaptıklarımızın hepsini yapamamış olabiliriz.

    Daha çok şeyler belki bizler de yapmamız gerekir, yapabiliriz. Bunun için tabi önümüzdeki sürece yönelik çok daha farklı çalışmalar içindeyiz, çok daha büyük bir gayret içindeyiz ama benim burda söyleyeceğim şey şudur; Türkiye-Azerbaycan
    sadece bu konuda değil, bütün buna yönelik konularda, bu dayanışmamızı, bu birbirimize olan destek vermemizi devam ettirmemiz lazım. Bunlardan hiç geri adım atmamamız lazım."

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan röportajın tamamının pazar günü yayımlanacak olan "Hesabat" adlı programda gösterileceği bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow