hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FSM'ye metrobüs mü geliyor?

    FSMye metrobüs mü geliyor
    expand

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüsün TEM'den Fatih Sultan Mehmet köprüsü kullanılarak Anadolu yakasına geçeceği haberleriyle ilgili açıklama yaptı. Topbaş konunun incelenme aşamasında olduğunu, gerekli etütlerin yapıldığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Topbaş konuyla ilgili şunları söyledi:

    "Esasında İstanbul'un birçok alanında toplu taşıma araçlarının kullanılması konusunda çalışmalarımız var. İlgili birimimiz bu çalışmaları birkaç yıldan beri yapmakta. TEM otoyolu üzerinden ve Fatih Sultan Mehmet köprüsünden karşıya geçebilir miyiz şeklinde etütler yapılmakta. Burada Karayollarıyla olan görüşmeler sonucu, onların bu konuya sıcak bakmaları gerekmekte.

    Diğer taraftan da biz bu sistemi nasıl kurarızın çalışmalarını yapıyoruz. Şu anda net değil. Fizibıl olup olmadığına bakıyoruz . Ne kadar yolcu talebi var ? Hangi noktalar arasında olabilir diye değerlendirme yapılıyor. Sonuçlar oldukça verimli çıkarsa, tabii ki böyle bir talebimiz olacak Ulaştırma Bakanlığımız ya da Karayollarından. Benzer şekillerde uzun hatlarda böyle bir düzeneği oluşturmaya çalışıyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Topbaş, "Gönlünüzde yatan bir güzergah var mı?" sorusuna da "Onu tabii şimdi net söyleyemiyorum. Çünkü etüt aşamasında. Trafik sayımları, yolcu sayımları yapılıyor. O sayımların vereceği sonuçlara göre değerlendirip hangi noktalara arasında bu yapılabilir diye düşünüyoruz. İkitelli'den başlayarak mı karşıda hangi noktaya gider ? Nerelerde transfer merkezleri olur ? Bu etüt aşamasında, bölüm bölüm arkadaşlarımız çalışıyor " yanıtını verdi.

    Biz 400 bin metrobüs yolcusunu düşünürken, şu anda 700 bini geçti. Beylikdüzü'ne gittiğimiz zaman 1 milyonu bulacak. Bir omurga oluştu orada. Diğer tarafta buna benzer bir aks daha yapılırsa şehirde rahatlama olur. Diğer taraftan da Marmaray devreye girdğinden güneydse İstanbul üç noktada geçiş sağlamış olacak diye düşünüyorum" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow