hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MİT'çiler ifadeye çağrıldı

    MİTçiler ifadeye çağrıldı
    expand

    Başsavcı vekili Fikret Seçen, KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Fidan'ın ifadeye çağrıldığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KCK soruşturmasını yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş’i ifadeye çağırdı.

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen, yaptığı açıklamada üç ismin de KCK soruşturmasını yürüten savcı Sadrettin Sarıkaya tarafından dün telefonla çağrıldığını ifade etti. Seçen, üç MİT'çi ismin şüpheli olarak mı çağrıldığı sorusuna cevap vermedi.

    PKK ile Oslo görüşmesi ve KCK’ya bilgi aktarılıp aktarılmadığını sorulacak. Dün akşam konuyla ilgili bilgi veren Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve özel yetkili Başsavcıvekili Fikret Seçen 'yok öyle bir şey' demişti. Ama bugün Başsavcı Vekili Seçen, MİT Müsteşarı ve diğer ilgililerin ifadeye çağrıldığını doğruladı.

    Bozdağ: "Anlamış değilim"

    Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Terörle mücadele eden bir yapının, eğer doğruysa, terör örgütünün bir yapılanması ile aynı soruşturma içerisine nasıl girebildiğini anlamış değilim. Dün akşam İstanbu Cumhuriyet Başsavcısı ve Başsavcıvekili böyle bir çağrı olmadığına dair açıklama yaptı. Sabahleyin de başka bir açıklama gelince üzüldüm. İstanbul Başsavcısı ve Başsavcıvekili de açığa düştü" dedi.

    MİT yetkililerini hukuken 250. madde kapsamına koymanın mümkün olmadığını söyleyen Bozdağ, "Baktığınız zaman CMK'nın 250. maddesi kapsamında değerlendirildiğini görüyoruz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow