hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tekin: ''CHP'de iç kargaşa yok"

    Tekin: CHPde iç kargaşa yok
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Hiç kimse merak etmesin CHP'de bir iç kargaşa, kavga olmaz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Büyük Önder Atatürk'ün, Balıkesir'in İvrindi ilçesine bağlı Gökçeyazı beldesine gelişinin 89. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katılan Tekin, daha sonra partisinin İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

    CHP'nin sürekli kurultay yapan, iç kavgalarıyla zaman geçiren bir parti gibi görüldüğü yolundaki eleştirilere katılmadığını ifade eden Tekin, eleştirilerin yersiz olduğunu söyledi.

    Parlamentodaki mevcut siyasi partilerin tamamının "Türkiye'ye yeni bir anayasa yapacağım" şeklinde bir taahhüdü olduğunu vurgulayan Tekin, şöyle devam etti:

    "Yeni bir anayasa taahhüt edenlerin kendi anayasalarına bakmaları gerekmiyor mu? Hangisinin anayasası demokratiktir. Bütün siyasi partilerin anayasasına baktığınızda herhangi birinde parti içi mekanizma, parti içi ön seçim ya da millet iradesiyle milletvekili seçilebiliyor mu? Ben dahil birçok arkadaşımız burada milletvekili oldu. Şimdi biz milletin vekili miyiz? Dünyada böyle midir sistem?

    Bunu eleştirenlerin öncelikle siyasetçi olarak üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Derhal 12 Eylül döneminden kalmış o siyasi partiler yasasını değiştirilmesi gerekiyor. Kendi tüzüğünü değiştirmesi gerekiyor. CHP kendi anayasasını yapacak. Önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Bu anayasa AKP'ye de örnek olacak, öbür siyasi partilere de örnek olacak. Türkiye'ye de örnek olacak. CHP'nin tartışılmayacak tek kurultayı bu olacak. Hiç kimse merak etmesin CHP'de bir iç kargaşa olmaz, kavga olmaz."

    Gürsel Tekin, parti içi muhalefetin tüzükte değişikliğe gidilmesini istediği 9 maddenin ise taslak olarak hazırlanan 87 maddenin içerisinde bulunduğunu belirterek, taslağa son şeklinin 81 ilden gelecek partililerin katılımıyla yapılacak toplantıda verileceğini söyledi.

    "Lider sorunu yok"

    Gazetecilerin "CHP'de bir lider sorunu var mı?" şeklindeki sorusuna "Asla, lider sorunu yok" yanıtını verdi. "CHP nasıl bir gençlik istiyor?" sorusuna ise Tekin, "Bizim kadınlarımız da gençlerimiz de inançlı bir nesildir. O konuda hiçbir sıkıntımız yok. Bu ülkede hiç kimse inançlarından dolayı, özellikle dininden dolayı bir sorun yaşamış değildir" cevabını verdi.

    Ahmet Türk'ün, bir süre önce yaptığı açıklamada, "Ben konuşursam Başbakan dahil hiç kimse koltuğunda oturamaz" dediğini hatırlatan Tekin, "Şimdi merak ediyorum, AKP'liler Ahmet Türk'e ne zaman cevap verecekler? Niçin dedi bunu sayın Ahmet Türk. Her şeye cevap veriyorsunuz. Ta öbür kıtadaki yazara cevap veriyorsunuz. Ona 'cahil' diyorsunuz, öbürü bilmem ne diyorsunuz. Sayın Ahmet Türk'ün de sorularına cevap versinler istiyorum" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow