hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çukurca'da şiddetli çatışma: 1 şehit

    Çukurcada şiddetli çatışma: 1 şehit
    expand

    Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesine sızmaya calışan bir grup PKK'lı, sınır bölgesindeki askeri üs bölgelere uzun namlulu silah ve roketatarla saldırı düzenledi. Çatışmada 1 asker şehit oldu, 4 PKK'lı öldürüldü. Bingöl'de çıkan çatışmada ise 9 PKK'lı öldürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün gece Irak sınırındaki Çukurca ilçesindeki 49'uncu hudut taşından ilçe merkezine sızmaya çalışan bir grup PKK'lı, sınır bölgesindeki askeri üs bölgesine ağır silah ve roketatarlarla saldırdı.

    PKK'lları termal kameralarla tespit edilmesinin ardından sınır bölgesi, 20. Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı'na bağlı 49'uncu Hutud Taşının üs bölgesinde görev yapan asker tarafından bölge ateş altına alındı. Saat 02.30 sıralarında başlayan ve sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmalara özel hareket polisleri de destek verdi.Hakkari Valisi Muaamer Türker, dün geceki çatışmalarda 1 on başının şehit olduğunu, 6 askerin ise yaralandığını söyledi. Vali Türker, çatışmalarda 1'i kadın 4 PKk'lının ise ölü olarak ele geçirildiğini, yapılan arazi arama tarama sıralarında ise çok sayıda silah ve mühimmatın bulunduğunu bildirdi.

    Vali Türker, PKK'lılar tarafından daha önce de saldırıya uğrayan ve 3 askerin şehit olduğu Asayiş Tepe'ye de saldırıda bulunduğunu, ancak atılan roket mermilererinin Asayiş Komando Bölüğü'ne ait tel örgülere isabet ettiğini söyledi. Vali Türker, bölgedeki operasyonların da sürdüğünü kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada, ilçe merkezinde gece korku ve panik yaşandı. Çatışma sırasında bazı evlere kurşunların isabet etitği belirtildi.

    Bingöl'de 9 PKK'lı öldürüldü


    Bingöl Valiliği, Ilıca beldesinde bir eve düzenlenen operasyonda 3'ü sağ, 9'u ölü olmak üzere 12 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

    Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 04.00 sıralarında, alınan bir istihbarat doğrultusunda güvenlik güçlerinin merkez Ilıcalar beldesinde bir eve operasyon düzenlediği belirtildi.

    Açıklamada, "Operasyon sonucunda 3 örgüt mensubunun sağ, 9 örgüt mensubunun da ölü olarak ele geçirildiği anlaşılmıştır. Olay yerinde 9 Kalaşnikof, 5 el bombası, 1 roketatar, 2 M-16 ve bir miktar C-4 patlayıcı madde, bir büyük ve bir küçük telsiz ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir" denildi.

    Bingöl'de çıkan çatışmada öldürülen teröristlerden birinin PKK'nin Erzurum sorumlusu Haşim Kaya olduğu öğrenildi. Kaya'nın Tunceli'de 6 askerin şehit edilmesi eyleminin faili olduğu bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow