hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da kar etkisini artırıyor!

    İstanbulda kar etkisini artırıyor
    expand

    İstanbul'da dün başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Kentte hava ve deniz ulaşımında iptaller yaşanıyor. Meteoroloji'nin kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptığı Çatalca ve Silivri beyaza büründü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Dün gece saat 02.00 sıralarında Trakya'dan giren kar İstanbul'un genelinde etkili oluyor. Silivri, Çatalca, Hadımköy bölgelerinde etkili olan kar sabah saat 06.00 sıralarında şehir merkezine geldi" denildi.

    Bazı semtlerde ölçülen kar kalınlıkları ise şöyle:

    - Şehir merkezinde 1-7 cm
    - Yüksekte kalan semtler ile Trakya'ya yakın kesimlerde (Kınalı, Arnavutköy, Beykoz, Hadımköy, Aydos gibi yüksek kesimlerde 10 - 15 cm.

    Yapılan açıklamada, kar yağışının cuma öğle saatlerine kadar devam etmesinin beklendiği belirtilirken, yağışlarla birlikte barajların doluluk oranının yüzde 72.75'e yükseldiği kaydedildi.

    Hava ve deniz ulaşımında iptaller

    Öte yandan İstanbul'da hava ve deniz ulaşımında aksaklıklar yaşanıyor.

    Başta İstanbul olmak üzere yurt genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle uçak seferlerinde bugün de iptaller oldu. THY çoğunluğu karşı havalimanlarında yaşanan kar ve buzlanma yüzünden iç ve dış hatlarda toplam 84 seferini iptal ederken birçok sefer de özellikle Ankara, İzmir, Antalya olmak üzere birleştirilip gecikmeli olarak yapılıyor. Uçuşları iptal edilen çok sayıda yolcu otellere yerleştirilirken bazı yolcuların da banklarda uyuduğu görüldü. 

    İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı seferleri de hava muhalefeti dolayısıyla iptal edildi. İDO'dan alınan bilgiye göre, bugün saat 07.00'deki Yenikapı/Bandırma ve 18.30'daki Bandırma/Yenikapı hızlı feribot seferleriyle, 07.30'daki seferlerden Yalova/Yenikapı ile Bandırma/Yenikapı-Bostancı ve 08.00'deki Armutlu-ArmutluTK/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri iptal oldu.

    Bu arada İstanbul Boğazı, görüş şartlarının iyileşmesi üzerine gemi trafiğine açıldı.

    ANKARA:
    Ankara'da da etkili olmaya başlayan kar yağışının akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ankara'nın güney kesimlerinde devam eden kar yağışının önümüzdeki bir saat içerisinde kent merkezinde aralıklarla görüleceği tahmin ediliyor.

    Kar yağışının öğleden sonra yer yer etkisini arttırması ve bu akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenirken, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olunması isteniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow