hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Bana soran dostlarıma cevabımdır"

    Bana soran dostlarıma cevabımdır
    expand

    Dindar nesil tartışmasında günlerdir sessizliğini koruyan Diyanet İşleri sosyal paylaşım ağlarından atağa kalktı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Twitter'dan attığı mesajlarda "dindarlık en başta içtenlik ve samimiyettir. Sanal, görsel ve gösterişçi dindarlık gerçek dindarlık değildir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Dindar nesil" tartışmanı Başbakan Erdoğan başlattı, televizyon programları sürdürdü. Ama, iki haftadır suskunluğunu koruyan bir makam vardı: Diyanet İşleri Başkanlığı.

    Prof. Dr. Mehmet Görmez artık her cuma günü yaptığı üzere, sosyal paylaşım ağı Twitter'dan konuya açıklık getirdi..

    "Bir haftadır bana soran dostlarımıza cevabımdır" diyen Görmez, şöyle devam etti.

    "Dindarlık; yaratıcıya, kendimize, bütün insanlara ve bütün evrene karşı dürüst, adil, ahlaklı ve samimi olmaktır. Dindarlık, başkasını aşağı, hor hakir görmek değildir. Dindarlık, dini darlık, bağnazlık, ötekini tanımamak hiç değildir. Dindarlığın en temel ilkesi içtenlik ve samimiyettir. Sanal, görsel ve gösterişçi dindarlık gerçek dindarlık değildir.Dindarlık, yaratıcıya saygılı, yaratıklara şefkatli ve merhametli olmaktır. Dindarlık; tevazudur, muhabbettir; husumet ve kibir değildir."

    Görmez'in son cümlesi ise, önümüzdeki dönemde çok daha konuşulacak ifadeler içeriyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Dindarlık herkesin iman, hikmet ve hakikat denizinden avuçlayıp içebildiğidir. Ummanın kendisi değildir. Dinin bizatihi kendisi hiç değildir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow