hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MİT Kanunu'nda değişiklik!

    MİT Kanununda değişiklik
    expand

    MİT yetkililerinin KCK soruşturması kapsamında ifade vermeye çağrılmasıyla başlayan krizin ardından, "Devlet İstihbarat Hizmetleri ve MİT Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi", TBMM Başkanlığına sunuldu.

    MİT mensupları veya özel bir görevi ifa etmek üzere Başbakan tarafından görevlendirilen kişiler hakkında soruşturma yapılmasını da Başbakanın iznine bağlayan kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

    AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'in hazırladığı teklif, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 26. maddesinde değişiklik yapıyor.

    Teklife göre, MİT mensuplarının veya özel bir görevi ifa etmek üzere Başbakan tarafından görevlendirilen kişilerin; görevlerini yerine getirirken, görevin niteliğinden doğan veya görevin ifası sırasında işledikleri iddia olunan suçlar sebebiyle haklarında soruşturma yapılması Başbakanın iznine bağlı olacak.

    Bu kişilerin, CMK'nın 250. maddesinin 1. fıkrasına göre kurulan özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren suçları işledikleri iddiasıyla haklarında yapılacak soruşturmalar da Başbakanın iznine bağlanacak.

    TBMM Adalet Komisyonu, teklifi 14 Şubat Salı günü, saat 14.30'da görüşecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow