hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MİT soruşturmasına Gül yorumu

    MİT soruşturmasına Gül yorumu
    expand

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve öteki eski yetkililerin ifadeye çağrılmasıyla ilgili olarak "Kurumlar, kanunlarla verilen görevleri yerine getirmelerinden dolayı suçlanırken çok dikkatli olunması gerekir. Bu konu ve bütün bunların yaşanması, Türkiye için gerçekten talihsizliktir ve üzücüdür" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Gül, Kanada Büyükelçisi John Holmes'in güven mektubunu sunmak üzere kabulünden önce gazetecilerin Fidan ve bazı eski MİT yetkililerinin ifadeye çağrılması ve sonrasında yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine sözlerine, "Herkesin büyük resme bakmasını isterim" diyerek başladı.

    Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgenin olağanüstü bir dönemden geçtiğine işaret eden Gül, bölgenin hiçbir zaman bu kadar sıcak bir ortam içerisinde olmadığını ifade etti.

    Gül, Türkiye'nin çevresindeki ülkelerde olağanüstü gelişmeler yaşandığını yineleyerek, şöyle konuştu:

    "Lehte ve aleyhte olağanüstü değişiklikler oluyor. Bütün bunlar Türkiye'nin geleceğini, milli güvenliği, milli çıkarları yakından ilgilendirmekte. Böyle bir ortamda kanunlarla verilen yetkiler var. Kurumlar, kanunlarla verilen görevlerini yerine getirmelerinden dolayı suçlanırken, çok dikkatli olunması gerekir. Bu konu ve bütün bunların yaşanması Türkiye için gerçekten talihsizliktir ve üzücüdür. Ümit ederim herkes soğukkanlılığını korur ve her şey yerli yerine oturur."

    MİT soruşturmasına hükümetten açıklama!

    İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasıyla başlayan süreç konusunda ilk kez konuştu.

    4 MİT'çi ile ilgili yakalama kararından önce soruları yanıtlayan Şahin, "Her şey mecrasında ilerliyor" dedi.

    MİT - Emniyet çekişmesi iddialarıyla ilgili de konuşan Şahin, "Terörle mücadelede devlet kurumları arasında görüş ayrılığı yok" demekle yetindi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow