hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kavga sırasında kadın vekiller

    Kavga sırasında kadın vekiller
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, içtüzük değişikliği görüşmelerinde yaşanan kavgalarda AK Partili kadın vekillerin de en az erkekler kadar etkili olduğunu öne sürdü.

    Güler, "Bazı AKP'li kadın milletvekillerinin bize yönelik sözlerini duysaydınız şaşırırdınız. O kavgada kadın ve erkek diye ayrım yapılamazdı. Kravat çekiştiren, bir kişiyi kıstırıp 10 kişi üzerine yürüyen AKP milletvekili  ahlakı, kadın milletvekilleri için de aynen geçerli" dedi.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler bazı toplantılar için geldiği İzmir'de DHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Birgül Ayman Güler, içtüzük değişikliği ile iktidarın TBMM'yi de korkutma noktasına geldiğini ileri sürerek, şunları söyledi:

    "İktidar TBMM'de konuşulmasını istemiyor. İktidarın yaptığı herhangi bir uygulamaya, aldığı bir karara ilişkin milletvekillerinin yasayla verilmiş yetkileri var, o da soru sormak. Buna yasamanın yürütmeyi denetlemesi denir. Salı günü tüm gün bu işe ayrılmıştır. Meclis için bu gelenekseldir. Bunu salı günü iki saatle sınırlandırmak gibi bir değişikliğe gidiyorlar. Yasama yürütmeyi haftada bir gün boyunca değil bir gün iki saat sorularıyla denetleyebilir. Onun dışında denetleme hakkı elinden alınıyor. TBMM içinde sıkıştırılmış muhalefeti, TBMM'de de konuşamaz hale getiriyor. İçtüzükteki bu değişikliği reddettik. Meclis kürsüsünü beş saat koruma altına aldık. Eylem, beş saatin sonunda Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından adeta AKP'li milletvekillerine işaret verilip onların bizim üzerimize saldırmasıyla bitti. Parlamenter demokrasi büyük yara aldı. Cemil Çiçek, TBMM'yi yönetme hakkını yitirmiştir. Bazı AKP'li kadın milletvekillerinin bize yönelik sözlerini duysaydınız şaşırırdınız. O kavgada kadın ve erkek diye ayrım yapılamazdı. Kravat çekiştiren, bir kişiyi kıstırıp 10 kişi üzerine yürüyen AKP milletvekili ahlakı, kadın milletvekilleri için de aynen geçerli. "Biz çoğuz, sayısal üstünlüğümüz var ne istersek yaparız' hali o içlerinden gelen cumhuriyete duyulan öfkeyle birlikte çok kindar ve öfkeli davranıyorlar. Bu vandalizmle yırtıcılıkla yürüyorlar. Kendi içlerinde alışkın oldukları yüzde yüz itaat davranış modelini karşısındakinden de bekliyorlar."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow