hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    O savcıya dosyadan el çektirildi

    O savcıya dosyadan el çektirildi
    expand

    KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu 5 MİT mensubunu ifadeye çağıran soruşturma savcısı Sadrettin Sarıkaya dosyadaki görevinden alındı. Savcı Sarıkaya "Yapacak birşey yok. Görevlendirme bugün oldu. Biz görevimizi yaptık" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da ifadeye çağırıldığı soruşturma dosyasının, özel  yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'dan alındığını bildirdi.

    Özel Yetkili Savcı Sadrettin Sarıkaya'nın yerine İbrahim Işık ve Adem Özcan görevlendirildi. Bilal Bayraktar'ın ise soruşturma dosyasındaki görevi devam ediyor. 

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, Sarıkaya’nın yerine iki özel yetkili savcı dosyada görevlendirildi. KCK soruşturmasına savcılar İsmail Işık ve Adem Özcan görevlendirildi. Özel yetkili savcı Bilal Bayraktar’ın ise soruşturma dosyasındaki görevi devam ediyor. Bundan sonra KCK soruşturmasını savcılar Bilal Bayraktar, İsmail Işık ve Adem Özcan yürütecek. Sarıkaya’nın dosyadaki görevinden alınmasının nedenine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

    İlk açıklama    

    Savcı Sarıkaya "Görevden alındığımı televizyondan öğrendim. Başsavcı'nın taktiri. Yapacak birşey yok. Görevlendirme bugün oldu. Biz görevimizi yaptık" dedi. Savcı Bilal Bayraktar'ın KCK soruşturmadaki görevi ise sürüyor.
     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HSYK: "Yapılan işlem Başsavcılığının tasarrufudur"


    Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı
    Hakan Fidan'ın da ifadeye çağrıldığı soruşturma dosyasının, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'dan alınması işleminin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının bir tasarrufu olduğunu söyledi.

    Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cuma günü akşamına kadar Cumhuriyet Savcısı Sarıkaya hakkında bir şikayet dilekçesinin HSYK'ya gelmediğini belirtti.

    İbrahim Okur, "HSYK'da soruşturmayı yürüten savcılara ilişkin herhangi bir işlem yok. Cuma akşamına kadar herhangi bir şikayet dilekçesi de gelmedi. Savcıların soruşturmadan alınma işlemi tamamen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının tasarrufudur" diye konuştu.

    Yeni KCK savcısı adliyeye geldi, Sarıkaya'dan dosyayı devraldı

    Akşam saatlerinde dosyaya yeni görevlendirilen savcı İsmail Işık adliyeye geldi. Işık, yaklaşık 1 saat savcı Sadrettin Sarıkaya ile baş başa görüştü. Sarıkaya'nın yeni savcı Işık'a soruşturma dosyasını devrettiği öğrenildi.

    Sarıkaya 'soruları yanıtsız' bıraktı

    Dosya devir işlemlerinin ardından Sarıkaya, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ait sivil polis aracı ile adliyeden ayrıldı. Hızlı adımlarla adliyeden ayrılan Sarıkaya gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow



    Üç aydır Beşiktaş Adliyesi'nde

    Özel Yetkili Savcı Sarıkaya, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar ile birlikte KCK soruşturmasını yürütüyordu. Savcı Sarıkaya ismi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Tanre ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'i ifadeye çağırması ile gündeme geldi. MİT'çilerin ifadeye çağrıldığı, daha sonra 4'ü hakkında yakalama kararı çıkarıldığı süreçte Özel Yetkili Savcı Bilal Bayraktar bir seminere katıldığı için görevli olarak Kolombiya'da bulunuyordu.

    Konya’nın Çumra Hâkimliği’nden 2005’de Adalet Müfettişliği’ne atanan Sadrettin Sarıkaya, 2011’de de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı. Sarıkaya daha sonra özel yetkili savcı olarak Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde görevlendirildi. Yaklaşık 3 aydır Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde görev yapan Sarıkaya KCK soruşturmasını yürütüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow