hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    30 ilde KCK operasyonu...

    30 ilde KCK operasyonu...
    expand

    KCK'da son dalga... Polis ekipleri, Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının 13'üncü yıldönümü olan 15 Şubat öncesi KCK'ya yönelik büyük operasyon yapıldı. Ankara, İzmir ve İstanbul'un da aralarında bulunduğu 30 ilde operasyonlar gerçekleştirildi. 109 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. Bugünkü KCK operasyonlarının talimatını özel yetkili savcı Sadrettin Sarıkaya'nın verdiği öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarıkaya, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 MİT'çiyi ifadeye çağırmış, üstlerine bilgi vermediği gerekçesiyle soruşturma dosyası elinden alınmıştı.

    Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik operasyonlarda 30 ilde 109 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

    İSTANBUL:

    Operasyon kapsamında İstanbul'da eylem hazırlığı içerisinde olduğu öne sürülen 4 kişi gözaltına alındı. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesine bağlı ekipler, Fatih ve Sultangazi'de düzenlenen operasyonlarda, 4 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerden 4 adet tabanca ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

    ANKARA:
    Ankara'daki operasyon sabah erken saatlerde başladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2009 yılından bu yana yürüttüğü soruşturmanın hedefinde KCK'nın kadın yapılanması vardı. Aralarında KESK, SES ve TÜM BEL SEN'in kadın sekreterlerinin de bulunduğu 15 kadın gözaltına alındı.

    Gözaltına alınan kadınların ortak yönü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'nın Demokratik Emekçi Kadınlar Birliği'ne üye olmaları. Çoğu aynı zamanda sendika çalışanı olan kadınların hem sendikadaki çalışma odalarında hem de evlerinde arama yapıldı. Aramalarda bazı bilgisayar imajlarıyla belgelere polis tarafından el konuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünün ardından ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

    Zanlılardan 3'ünün İstanbul'a gönderileceği, diğerlerinin işlemlerinin Ankara'da yürütüleceği bildirildi.

    Gözaltılara tepki gecikmedi. Aralarında BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ile Ertuğrul Kürkçü'nün de bulunduğu grup operasyonu protesto için basın açıklaması yaptı.

    KESK Genel Başkanı Lami Özgen, sendikaların mücadelesinin engellenmek istendiğini ileri sürdü.

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın elde edilen bilgiler ışığında operasyonu genişletmesi bekleniyor.

    İZMİR:
    İzmir'de de KCK'ya yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

    İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik olarak, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

    DİYARBAKIR:
    Diyarbakır'da da 1' i DİHA muhabiri 9 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, operasyonlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gerçekleştirildi. Gözaltındaki 9 zanlının Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu sürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BATMAN:
    Batman Valiliği, terör örgütü PKK/KCK içerisinde faaliyet gösterdiklerini belirtilen 24 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

    Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "PKK/KCK Terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet göstererek kırsal alana eleman ve lojistik destek sağlayan, esnafa zorla kepenk kapattıran, ilimizde meydana gelen yasadışı olayları organize eden ayrıca güvenlik güçlerine resmi ve özel araçlara işyerlerine yönelik olarak taşlı, molotof kokteylli, havai fişekli ve parça tesirli bombalı saldırıda bulundukları tespit edilen şahıslara yönelik olarak 13.02.2012 günü başlatılan operasyon neticesi, il merkezli ve ilçelerde 24 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır."

    Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve yasadışı yayının ele geçirildiği belirtilen açıklamada, şüphelilerle ilgili adli tahkikatın devam ettiği bildirildi.

    VAN VE HAKKARİ:
    Van ve Hakkari'de KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında BDP'li Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan'ın da bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.

    Dün gece saatlerde yapılan operasyonlarda Van ve Hakkari'de birçok adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Van'da BDP'li Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan'ın da aralarında bulunduğu 5, Hakkari'de ise 6 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sorguları sürüyor.

    ADANA:
    Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, izinsiz gösterilerin sıklıkla yapıldığı mahallelerde Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerinin de katıldığı operasyonla 11 kişiyi gözaltına aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN:
    Mersin'de, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

    Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyon kapsamında S.G.Ç, S.M, H.V, M,A, İ.Ö. ile A.Ç. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, bazı evrak ile bilgisayar harddisklerine el konulduğu öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GAZİANTEP:
    Gaziantep'te soruşturma kapsamında çok sayıda ev ve işyerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda 10 kişi gözaltına alınırken yapılanma kayıtlarıyla ilgili bilgilerin bulunduğu ileri sürülen 8 bilgisayarın hard diski ile dökümanlara el konuldu. Gözaltına alınanlar sağlık kontrollarinin ardından sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    DENİZLİ:
    Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda, 2 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların sorguları sürüyor. 

    MUŞ:
    Muş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de, sabah saatlerinde Bulanık ilçesine bağlı Erentepe beldesinde, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya
    üye olduğu gerekçesiyle 1 kişiyi gözaltına aldı.

    KOCAELİ:
    Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde 3 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Ö.S. gözaltına alındı, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Zanlı, Kocaeli Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi.

    ŞANLIURFA:
    Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonda ise 3 kişi gözaltına alındı. 3 zanlının Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgusunun sürdürüldüğü bildirildi.

    ŞIRNAK:
    Şırnak'taki operasyonlarda, 6 kişi gözaltına alındı.

    BİTLİS:

    Bitlis'te de 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan N.M.G'nin sorgusunun Bitlis Emniyet Müdürlüğünde sürdürüldüğü, sorgusunun ardından İstanbul'a gönderilebileceği bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow