hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankaralılar dikkat! Kuvvetli kar geliyor

    Ankaralılar dikkat Kuvvetli kar geliyor
    expand

    Başkentte, akşam saatlerinde yeniden orta kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, sabah saatlerinde etkili olan kar yağışının ardından Ankara'da kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu.

    Ankara merkezde şu anda 2 derece olarak ölçülen hava sıcaklığının gün içinde en yüksek 3, en düşük de eksi 2 derece olması bekleniyor.

    Gün içinde karla karışık yağmurun beklendiği başkentte akşam saatlerinde yeniden orta kuvvetli kar yağışı etkili olacak.

    Yarın sabah etkili olması beklenen kuvvetli kar yağışı, öğle saatlerine kadar sürecek.

    Kar lastiği uyarısı

    Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 75 kar küreme ve tuzlama aracı ile 30 kamyon üzerinden elle tuz atma ekibi ve bin 100 personelle çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

    Kış koşullarına uygun olmayan araçlar ve lastiklerle yola çıkılmaması istenen açıklamada, "Uygun olmayan lastiklerle yola çıkanlar her türlü önlemini alarak yola çıkanların da hareketlerini engelliyorlar. Bu araçların kayıp kapattıkları yola belediye ekiplerimizin kar küreme ve tuzlama araçları da giremiyor. Böylece yoldaki olumsuzluk bir kat daha artıyor. Hemşehrilerimizin, bu olumsuz hava koşullarının sürdüğü günlerde uyarıları dikkate alarak, özellikle toplu taşım araçlarını tercih etmelerini rica ederiz" ifadeleri kullanıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow