hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AKP'den Hasip Kaplan'ın o sözlerine yanıt

    AKPden Hasip Kaplanın o sözlerine yanıt
    expand

    BDP'li Hasip Kaplan'ın 'Ben bu bahardan korkuyorum ' sözlerini eleştiren Egemen Bağış, "Şimdi kalkmış bir BDP'li 'Ben bu bahardan korkuyorum ' diye açıklama yapmış. Arkadaşlar bunlar bahardan değil bunlar barıştan korkuyor. Rantlarının kesilmesinden korkuyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ak Parti Maltepe İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.  MİT Yasası'ndaki değişiklik teklifine değinen Bağış,partililere yaptığı konuşmada şunları söyledi, "Bugün TBMM Genel Kurulu'nda bir yasa görüşülecek. Aslında bu yasa kimseye yeni bir yetki veren bir yasa değil. Zaten üst düzey devlet görevlilerinin herhangi bir soruşturmaya tabii olabilmesi için, Başbakan onayı gerektiği bilinen bir gerçek. MİT'in kendi yasasının içinde de bu madde zaten var. Daha sonra yapılan Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'ndaki bir değişiklikle, bir maddenin farklı uygulanabileceği intibağı uyandığı için, o farklılığı ortadan kaldırmak ve durumu netleştirmek adına sadece yanlış yorumlamalardan korumak adına böyle bir düzenleme yapılması hasıl oldu. Muhalefet partilerimizin de nasıl huzursuzlandığını gördünüz "

    " Bunlar bahardan değil barıştan korkuyor "
     
    Bağış konuşmasında BDP'li milletvekili Hasip Kaplan'ın operasyonlarla ilgili söylediği "Bahar geliyor korkuyorum" sözlerini de eleştirdi. Bağış, " Şimdi kalkmış bir BDP'li 'Ben bu bahardan korkuyorum ' diye açıklama yapmış. Arkadaşlar bunlar bahardan değil bunlar barıştan korkuyor. Rantlarının kesilmesinden korkuyor. Şunun altının çizerek söylüyorum. PKK sadece bir terör örgütü değildir. Avrupa'nın en büyük uyuşturucu ticaret örgütüdür. Bir rant şebekesidir. İnsanların kültürleriyle, dilleriyle, değerleriyle, etnisiteleriyle istismar kampanyaları yapıp cebini dolduranlar bugün Türkiye'nin barışa yönelmesinden rahatsız oluyorlar. Çünkü o hortumların kesileceğinden korkuyorlar. Ama buna karşı da biz milletimizle bütünleşerek her türlü mücadeleyi vereceğiz. Türkiye, demokratik sosyal laik bir hukuk devletidir " şeklinde konuştu.
    Maltepe'nin CHP'li belediye yönetimi sırasında çarpıklıklarla uğraştığını kaydeden Bağış, Türkiye'nin de, Ankara'nın da TBMM'nin de bu tür çarpıklıklarla uğraştığını dile getirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow