hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BDP'li Başkan Yardımcısı'nın evinde el bombası!

    BDPli Başkan Yardımcısının evinde el bombası
    expand

    Mardin'in Nusaybin İlçe Belediye Başkanı Yardımcısı BDP'li Saliha Cabadak'ın evinde yapılan aramada 3 el bombası bulundu. Cabadak ile kardeşi Derviş Cabadak, gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mardin ve Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Belediye Başkan Yardımcısı Saliha Cabadak'ın ilçedeki evine dün saat 22.00 sıralarında operasyon düzenledi.

    Operasyonda ev ve bahçesinde arama yapıldı. Bahçede dedekterlörle yapılan aramada toprağa gömülü halde 3 el bombası bulunduğu iddia edildi. Ayrıca evde PKK'ya ait örgütsel dokümanlar ele geçirildiği belirtildi.

    Başkan Yardımcısı Saliha Çabadak ile kardeşi Derviş Cabadak, gözaltına alınırken soruşturmanın sürdüğü Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Valilikten açıklama

    Bu arada Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda her biri yaklaşık 2-2,5 kilogram ağırlığında 3 adet zaman ayarlı bomba bulunduğunu bildirdi.

    Mardin Valiliğinin internet sitesinde yer alan açıklamada, Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yakalama, arama, el koyma ve inceleme kararı doğrultusunda Yenişehir Mahallesi'nde bulunan bir evde arama yapıldığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aramada iki kişinin yakalandığı ifade edilen açıklamada, yakalanan şahısların ikamet ve müştemilatında yapılan aramalarda, bir terör örgütü mensubuna ait vesikalık fotoğraf, disket, dijital fotoğraf makinesi, duvara asılı fotoğrafın arkasına gizlenmiş GSM kartı, cep telefonu ve bilgisayar ele geçirildiği kaydedildi.

    Açıklamada, bahçede yakmak amacı ile biriktirilen pamuk bitkisi sapları arasına gizlenmiş çuvaldaki poşette ise üzerinde "30 dakika zamanlı bomba" ibaresi yer alan plastik kutu ile "11 maddelik kullanım talimatı yer alan doküman" ele geçirildiği belirtilerek, şöyle denildi:

    "Bomba imha ve inceleme uzmanlarınca bomba kıyafetleri giyilmek sureti ile dokümanda belirtilen 30 dakikanın geçmesinden sonra söz konusu plastik kutu açıldığında, içerisinde elektronik devreler ve devreye bağlı elektrik kapsül irtibatı bulunan patlayıcı olduğu değerlendirilen her biri yaklaşık 2-2,5 kilogram ağırlığında 3 adet zaman ayarlı bomba tespit edildi."

    Açıklamada, yakalanan şahıslar ve söz konusu olayla ilgili tahkikata başlandığı belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow