hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirtaş: iki arkadaşımız bedenini ölüme yatırdı

    Demirtaş: iki arkadaşımız bedenini ölüme yatırdı
    expand

    BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yardımcısı Gültan Kışanak ile birlikte Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde açlık grevinde bulunan tutuklu Milletvekili Selma Irmak'ı ziyaret etti. Demirtaş, Irmak ile açlık grevine başlayan tutuklu vekillerden Faysal Sarıyıldız'ın, bir halkın üzerindeki baskıları protesto etmek için kendi imkanları ölçüsünde bedenlerini ölüme yatırdıklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demirtaş, "Bu gerçekten çok ağır bir eylemdir. Sonuçları da çok ağır olabilecek bir eylemdir. Şu anda iki arkadaşımız süresiz, dönüşümsüz açlık greviyle bedenlerini ölüme yatırmış durumdadır" dedi.BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile birlikte KCK/TM ana davasında tutuklu bulunan ve açlık grevine başlayan Şırnak Milletvekili Selma Irmak'ı Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde ziyaret etti. Cezaevine girişte gazetecilere açıklamalarda bulunan Demirtaş, Irmak'ın yanı sıra Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da Mardin Cezaevi'nde açlık grevine başladığını belirtti

    'Zulme karşı tepki'

    Milletvekillerinin süresiz, dönüşümsüz, açlık grevi başlatarak bir zulme karşı tepkilerini ortaya koyduklarını kaydeden Demirtaş, şunları söyledi: "Bugün tutuklu milletvekili arkadaşımız Selma Irmak'ı ziyaret edeceğiz. Fakat bir seçilmiş milletvekili cezaevinde bedenini ölüme yatırıyorsa, demek ki zulüm had safhaya ulaşmıştır. Buna karşı direniş ve dik duruş da çıkmak sergilenmek zorundadır. Arkadaşlarımızın tutumu budur. Cezaevlerindeki dramı, yaşanan zulüm ve işkenceleri dışarıya anlatmak ve sesini duyurmak gibi kaygılardan hareketle yapmıyorlar bunu. Sadece bir halkın özgürlüğü, halkın üzerindeki baskıları protesto etmek için, bir temsilci seçilmiş olarak kendi imkanları ölçüsünde bedenlerini ölüme yatırıyorlar. Bu gerçekten çok ağır bir eylemdir. Sonuçları da çok ağır olabilecek bir eylemdir. Şu anda BDP'li 2 milletvekili arkadaşımız süresiz, dönüşümsüz açlık grevi ile bedenlerini ölüme yatırmış durumda. Halk da elbette duyarlıdır. Halkımıza da duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Ve bu sahiplenmenin artarak devam etmesini istiyoruz. Faşizan gidişi durdurmanın başka bir yolu yoktur."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demirtaş ve Kışanak, tutuklu milletvekili Selma Irmak ile birlikte açlık grevine başlayan 7 tutukluyu ziyaret etmek için cezaevine girdi. Cezaevine daha sonra Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk da saat 15.00 sıralarında girdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow