hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mega kent yeniden kara teslim

    Mega kent yeniden kara teslim
    expand

    İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. Kar yağışının bu akşam geç saatlere kadar özellikle Anadolu Yakası'nda etkili olması bekleniyor. Bolu 'da da TEM otoyolunun İstanbul istikameti yoğun kar yağışı nedeniyle TIR'ların kayması sonucu ulaşıma kapandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kar yağışı özellikle gece saatlerinde Hadımköy, Zekeriyaköy, Beykoz, Şile, Kartal ve Ümraniye'nin yükseklerinde etkili oldu.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre kar kalınlığı Beykoz ve Şile'nin köyleri ile Aydos'da 20, Zekeriyaköy'de 16, Çamlıca, Çekmeköy'de 12, Ümraniye, Hadımköy'de 7 cm'ye ulaştı.

    Yapılan açıklamada, "Kar yağışının bu akşam geç saatlere kadar aralıklarla devam etmesi ve sonrasında İstanbul'u terk etmesi bekleniyor" denildi.

    Hava ve deniz trafiğinde son durum

    İstanbul'a aralıklarla yağan kar yağışı ise Atatürk Havalimanı hava trafiğinde iniş ve kalkışlarda aksamalara neden olmazken, karşı meydanlarda yaşanan olumsuz hava şartları uçuşları etkiledi.

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıları dikkate alan Türk Hava Yolları yetkilileri dün yaptıkları açıklamada bugün yapılması planlanan 40 seferi iptal ettiğini açıklamıştı. Uçuşları iptal edilen yolculardan bazıları geceyi terminalde banklarda uyuyarak geçirdi. Ayrıca THY'nin yanı sıra Macar Havayollarının Budapeşte-İstanbul ve İspanya İber Havayollarının Madrid-İstanbul seferleri de iptal edildi.

    THY web sitesinden yaptığı açıklamada yolcuları uyararak bugün uçacakları kente yapılacak sefer durumunu öğrenmeden evden çıkmamalarını bildirdi. Özellikle İç Hatlarda Ankara, Denizli, Trabzon, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, İzmir, Bodrum, Sivas, Erzincan, Sinop seferleriyle Dış Hatlarda ise Bakü, Cenevre, Hamburg gibi seferlerin şimdiden iptal edildiği açıklandı.

    İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ de (İDO), hava muhalefeti nedeniyle bazı seferleri iptal etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İDO'dan alınan bilgiye göre, İDO'nun, 09.30'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy, saat 13.00'deki Kadıköy-Yenikapı-Bursa ve 17.15'teki Bostancı-Yenikapı/ArmutluTK-Armutlu deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

    İDO'nun saat 07.30'daki Bandırma/Yenikapı-Bostancı ve 08.00'deki Armutlu-ArmutluTK/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri de hava muhalefeti nedeniyle yapılamamıştı. Bu arada hava muhalefeti nedeniyle Avcılar-Bakırköy deniz otobüsü iç hat seferlerinin yapılamadığı öğrenildi.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow