hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meclis haftaya denetimle başlayacak

    Meclis haftaya denetimle başlayacak
    expand

    Meclis, yoğun gündemle çalışacağı yeni bir haftaya hazırlanıyor.

    TBMM Genel Kurulu, haftaya denetimle başlayacak. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 21 Şubat Salı günü, milletvekillerinin kendisine yöneltiği soruları yanıtlayacak.

    Genel Kurulda, daha sonra uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarılar ile "Çoğaltılmış Fikir ve Sanat Eserlerini Derleme Kanunu Tasarısı" ele alınacak.

    "Temel kanun" olarak iki bölüm halinde ele alınacak olan Tasarı, çoğaltılmış fikir ve sanat eserlerinin devlet nüshası olarak derlenmesi ve saklanmasını öngörüyor.

    Tasarıyla, Türkiye sınırlarında ve dışında derlenecek eserler belirleniyor. Ülke sınırları içinde basılan ve çoğaltılan; kitap, kabartma harfli kitap, kitapçık, ansiklopedi, albüm, atlas ve nota gibi tek başına ya da bir takımın veya bir dizinin parçası niteliğinde olan ayrı yayımlanmış eserler, gazete, dergi, yıllık, bülten, takvim gibi süreli eserler, afiş, kartpostal, gravür, reprodüksiyon, basılı fotoğraf gibi grafik eserler, slayt, film parçası makara, kaset, kartuş, film ve mikroform gibi materyaller, her türlü bilgisayar, müzik ve video cihazlarında kullanılmak üzere üretilmiş ses, görüntü ve veri içeren optik ve manyetik ortamlara kaydedilerek çoğaltılmış eserler, pul ve kağıt para gibi eserler, coğrafik, jeolojik, topografik ya da meteorolojik harita, plan ve krokiler, yurt dışında basımı veya çoğaltımı yapılarak yurt içinde satışı ve dağıtımı yapılan eserler, elektronik ortamda üretilerek kullanıma sunulmuş elektronik yayınlar derlenecek.

    Yurt dışında Türkçe olarak basılan ve yurt içinde satışı ve dağıtımı yapılan eserler de derleme kapsamına alınacak. Ülke sınırları dışında derlenecek eserler ise kanunlar ile ikili ya da çok taraflı anlaşmalar uyarınca, yabancı uyruklu gerçek ya da tüzel kişilerin Türkiye'deki kütüphane, müze, arşiv ve belgeliklerden yararlanarak hazırladıkları eserler ile Türkiye'de yaptıkları arkeolojik kazı ya da araştırmaların yöntem ya da sonuçlarına ilişkin olarak yurtdışında yayımlamış veya çoğaltmış eserlerden oluşacak.

    Genel Kurul, 21 Şubat Salı günü 15.00-20.00, 22 Şubat Çarşamba ve 23 Şubat Perşembe günü ise 13.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

    Komisyonlar

    TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı"nı, 22 Şubat Çarşamba günü ele alacak.

    TBMM Dilekçe Komisyonu, Dersim olayları sonrasında yaşanan hukuksuzluklar nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi, ekmek israfının önlenmesi, kaçak elektrik kullanımı ve okul güvenliği konularını görüşmek üzere 22 Şubat Çarşamba günü toplanacak.

    Avrupa Parlamentosu Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Komisyonunu temsilen bir heyet, 21 Şubat Salı günü TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunu ziyaret edecek.

    Yeni anayasa çalışmaları

    Yeni anayasa çalışmalarını sürdüren TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, çalışmalarını bu hafta sürdürecek.

    Fener Rum Patriği Bartholomeos, Mor Gabriel Manastır Vakfı Başkanı Kuryakos Ergün, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof.Dr. Mustafa Erkal, İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü Prof.Dr. Fuat Keyman, Komisyon bünyesinde sivil toplum kuruluşlarının görüşünü almak üzere oluşturulan alt komisyona, yarın görüşlerini sunacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow