hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçeli taraftarlar arasında kavga!

    Fenerbahçeli taraftarlar arasında kavga
    expand

    23'ü tutuklu 93 sanıklı şike davasının duruşmasında sanık avukatlarının görevsizlik talebi reddedildi. Bir numaralı sanık Olgun Peker “Menajerlik sınavının cevaplarını aldım” dedi. Peker'in savunmasını yaptığı sırada Aziz Yıldırım, rahatsızlanarak salondan çıkarıldı. Dışarıdaki taraftarlar arasında çıkan kavgada ise 1 kişi yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Futbolda şike iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 5. duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülmeye başlandı.

    Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Ylıdırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı.

    Duruşmanı bugünkü bölümünde davanın bir numaralı sanığı Olgun Peker, Hakan Karaahmet ve Ömer Ülkü'nün savunmaları tamamlandı.

    Görevsizlik talebine ret

    Mahkeme sanık avukatlarının görevsizlik ve yetkisizliğe ilişkin taleplerini aldı. Avukat Köksal Bayraktar, Aziz Yıldırım ile ilgili sevk maddesinin şike ile ilişkisi olmadığını söyledi. Savcı Ufuk Ermertcan ise taleplerin reddine yönelik karar verilmesini istedi. 5 dakika ara veren mahkeme heyeti görevsizlik talebini reddetti.

    Olgun Peker savunması

    İlk sözü bir numaralı sanık, Giresunspor eski Başkanı Olgun Peker aldı. Savunmasına 2000 yılında yaşanan gelişmelerden bahsederek başlayan Peker, Salonda bulunan diğer sanıkları işaret ederek “Benim bir numaralı sanık olmam inandırıcı değil” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    Savunmasına saat 11:00 sıralarında başlayan Peker, saat 16:00 sıralarında savunmasını tamamladı.

    Sınav soruları itirafı

    Peker'in savunmasında menajerlik sınavının cevaplarını aldığı yönündeki iddia ile ilgili olarak "Abdullah Cila'dan cevapları aldım" demesi üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci "Cila bu cevapları kimden aldı" diye sordu. Peker bu soruya önce "Bilmiyorum" cevabını verdi.

    Başkan Ekinci ise, "Sen savunmana başlarken kendi isteğinle namusun ve şerefin üzerine doğru söyleyeceğine dair yemin ederek başladın. Biliyorsan doğruyu söyle" ikazında bulundu.

    Peker ise, "Abdullah Cila bana cevapları Makedonya'dan aldığını söyledi. Detayını bilmiyorum. Para falan vermedim. Aramız bozuktu jest olarak verdiğini düşünüyorum" dedi.

    10 yıldır menajerlik yaptığını bir dönemde kulüp başkanlığını yaptığını altını çizen Peker "Cevapları almasaydım da ben o soruları yanıtlardım" dedi. 

    Peker, “İstanbul'a 11 yaşında kaçarak geldim, Beyoğlu’nda sokaklarda büyüdüm. Bu dünyadaki en zor şey haklıyken haksız duruma düşüp haklılığını anlatmaya çalışmak. Ne şike ne bahis işlerine bulaşmadım" demesinin ardından, Mahkeme Başkanı Ekinci, “Biz dosyanın her tarafını inceledik, sadece savunmanızı yapın" diyerek uyardı.

    Peker bu müdahalenin ardından savunmasına, "Tercih haklarım hep elimden alınıyor, tercihimi hep iyiden yana kullandım. Bunun için savaş veriyorum. Bir gün bu savaşı kaybedip karşınıza gelirsem suçlu olursam bunu yaptıranlar azmettirici olur" diyerek tamamladı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peker'in avukatı Serdar Öktem, ise "Suçlamaların tamamı hayal ürünüdür. Organize Şubenin 2000 ve 2004 yılında yaptıkları operasyonların başarısızlığı müvekkilime kesilmek isteniyor. Peker, bu operasyonlarda adı bile geçmemiş ve yargılandığı İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde beraat etmiştir. İddianame aynı zamanda soyut iddialarla doludur" dedi.

    Yıldırım'ın şekeri yükseldi

    Bu arada avukat Öktem'in savunmasını yaptığı sırada Aziz Yıldırım'ın salondan yürüyerek dışarı çıktığı görüldü. Avukat Öktem'in savunmasını tamalamasının ardından duruşmaya ara verildi. Arada Aziz Yıldırım'ın avukatları Yıldırım'ın şekerinin yükseldiğini ve duruşma salonu dışında adliyede görevli sağlık personeli tarafından müdahale edildiğini ifade ettiler. Yıldırım tedavinin ardından tekrar salona döndü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakan Karaahmet suçlamaları reddetti

    Olgun Peker grubuna bağlı örgüt yöneticisi olduğu öne sürülen tutuklu sanık Hakan Karaahmet, hakkındaki suçlamaları reddetti.

    Sanık Karaahmet, örgüt yöneticisi rolünün karakterine uygun olmadığını söyleyerek, "Benim açıklamalarımdan sonra beni basamak olarak kullanıp birilerine ulaşılmaya çalışıldığını anlayacaksınız" dedi.

    İlginç tahliye talebi

    Olgun Peker'in 2008 yılında kulüp başkanlığına seçildiğini anımsatan Karaahmet, "Peker, takımı alt sıralardan aldı ve kurtardı. Daha sonra Giresun'un ileri gelenleri, kulübün bir üst lige çıkması için destek çağrısı yaptı. Ben de bu arada görev alarak yöneticilik yaptım. Ancak Olgun Peker de bilir ki, birçok konuda kendisiyle anlaşamamışızdır" ifadelerini kullandı.

    Karaahmet, Mahkeme Başkanı'na "Siz şu ana kadar hiç tahliye vermemişsiniz. İnşallah biz ilk oluruz" demesi üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Nereden biliyorsunuz tahliye vermediğimizi?" diye sordu. Sanık Karaahmet'te, "Oda TV davasında tahliye vermemişsiniz" cevabını verdi. Başkan Ekinci ise "Bizim Oda TV'den başka bir sürü davamız var" dedi.

    Ömer Ülkü: "Yöneticilerin şike yapma şansı yoktur"

    Hakan Karahamet'ten sonra Girensunspor eski Kulüp Başkanı Ömer Ülkü savunmasını yapmaya başladı. Ülkü "Şike sahada yapılır. Sahada 22 oyuncu var şikeyi yapsa bunlar yapar. Yöneticilerin şike yapma şansı yoktur" dedi.

    Davanın müştekilerinden Şener Kaçmaz duruşmada ifade verdi. Kaçmaz "Olgun Peker'i burada tanıdım. Beni tehdit etmedi. Hakan Karaahmet'tin de bana karşı bir tehdidi olmadı. Tehdit olsaydı savcıya gider şikayette bulunurdum. Hakan Karaahmet'le iş ortaklığım oldu. Aramızda bir borç meselesi vardı. Ama bir problem yoktur" dedi.

    Bunun üzerine mahkeme başkanı "Bu işler şakaya gelmez. Bu iki insan sizin ifadeniz yüzünden gasp suçundan yargılanıyor" dedi. Kaçmaz ise, "Şimdiki ifadem geçerlidir. Şikayetimden vazgeçiyorum" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Duruşma yarın saat 09.00'a ertelendi.

    Fenerbahçeliler Çağlayan'a akın etti

    Bu arada erken saatlerden itibaren adalet sarayı önünde toplanarak, Başkan Yıldırım, yöneticiler İlhan Ekşioğlu ile Şekip Mosturoğlu, kulüp yetkilileri Tamer Yelkovan ve Cemil Turan'a destek veren sarı-lacivertli taraftarlar, öğleden sonra sayıları azalsa da desteklerini sürdürdüler.

    Bekledikleri alanın kenarlarına beraberinde getirdikleri pankartları asan taraftar topluluğu, akşam saatlerinde adalet sarayı önünden ayrıldı.

    Adliye önünde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın görev yaptığı sürede Fenerbahçe'deki gelişmeleri anlatan "Fenerbahçe'ye Çağ Atlatan Bir Başkan Aziz Yıldırım" isimli kitap dağıtıldı. Tesisler, sportif başarılar ve ekonomik atılımlar şeklinde bölümlerden oluşan kitapta detaylı bir şekilde Yıldırım dönemi anlatılıyor.

    Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya, gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, "Herhalde Aziz Yıldırım savunmasına başlamak için sabırsızlanıyor" şeklindeki ifadeler üzerine, "Aziz Bey'de sabırsızlık diye bir şey yok. Burada taraftarların olduğunu biliyoruz. İçeride seslerini duyamıyoruz, ama biliyoruz. En azından oradakilerin yarısı zaten Fenerbahçe taraftarı aynı zamanda, başta Aziz Başkan olmak üzere. Bir sabırsızlık söz konusu değil, biz hazırız. Mahkeme ne zaman derse ona göre biz savunmamızı yapacağız. Başkanın her zaman morali yerindedir" şeklinde konuştu.

    Kaya, Aziz Yıldırım'ın yapacağı savunmaya yönelik bazı detaylarla ilgili soruları yanıtsız bırakırken, Yıldırım'ın savunmasına yarın başlamasını beklediklerini bildirdi.

    Fenerbahçeli taraftarlar arasında kavga

    Öte yandan  Adliye önünde toplanan taraftarlar arasında kavga çıktı. Bir grup taraftarlar arasında sebebi belli olmayan bir tartışmada bıçaklanma olayının yaşandığı ve bir kişinin gözaltına alındığı görüldü.

    Aziz Yıldırım rahatsızlandı

    "Futbolda şike" davasının tutuklu sanığı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, rahatsızlanması üzerine duruşma salonundan çıkartıldı.

    Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık Olgun Peker'in avukatının savunma yaptığı sırada rahatsızlanan Yıldırım, dışarı çıkartıldı.

    Kan şekerinin çıktığı öğrenilen Yıldırım'a, adliyede görevli sağlık ekipleri tarafından müdahale ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow