hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Buz tutan kaldırıma 1 kilometrelik halı serildi

    Buz tutan kaldırıma 1 kilometrelik halı serildi
    expand

    Türkiye'nin en soğuk yeri dün gece eksi 31.6 derece ile Erzurum olurken bu kenti Ardahan, Ağrı, Sivas ve Kayseri izledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son 3 günde kar yağışının kesilmesinin ardından özellikle geceleri etkili soğuk görülmeye başlandı. Dün gece hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da -31.6, Ardahan'da -28.1, Ağrı'da -25.5, Sivas'ta -23, Kayseri'de -19, Afyonkarahisar'da ise -18 derece ölçüldü.

    Kayseri'de dizel araçların depoları donunca, araç sahipleri çareyi depoların altında ateş yakmakta buldu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi buzlanma nedeniyle halkın yürümekte zorlandığı İnönü Bulvarı'ndaki kaldırıma 1 kilometre uzunluğunda, 1 metre 20 santim eninde özel kaydırmaz halı serdi.

    Kentte soğuk hava ile birlikte etkili olan kar yağışı bazı bölgelerde buzlanmaları da beraberinde getirdi. Bölgedeki esnafın "Kentin en kaygan kaldırımının bulunduğu bölge. Burada yürümek cesaret ister" dediği İnönü Bulvarı'ndaki kaldırıma Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından gidişli - dönüşlü olmak üzere 1 kilometrelik halı serildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow