hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte kabinenin "amele bakanı"

    İşte kabinenin amele bakanı
    expand

    Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Göreve geldiğimizde kendime bir sıfat buldum, ben 'amele bakanım' diye. Bu sıfatımla her zaman onur, gurur duydum" dedi.

    Yıldırım, Swissotel Grand Efes'te Gözlem Gazetesi tarafından düzenlenen Ekonomi ve Politikada Yükselen Portreler Büyük Ödülü Töreni'nde, bakan olarak 9 yıldır görev yaptığını, bu görev süresinin her faniye nasip olmayacağını söyledi.

    Yatırımcı ve vatandaşının önünü açmak, Türkiye'yi Cumhuriyeti'nin 100. yılına başarıyla taşımak için çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, Türkiye'deki bölünmüş yol hizmetlerini takip edenlerini "2023 Türkiyesi'nin ayak seslerini duyabileceğini" belirtti.

    Göreve geldiğinde kendine bir sıfat yakıştırdığını anlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Göreve geldiğimizde kendime bir sıfat buldum. Ben 'amele bakanım' diye. Bu sıfatımla da her zaman onur, gurur duydum. 75 milyon insanın hizmetinde olmak, onların hayatını kolaylaştırmak ve yüzlerindeki mutluluğu görmek bana göre mutlulukların en büyüğüdür. Ülkemizde hizmet eden, taş üstüne taş koyan ve ülkemizi büyük Ata'nın işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine getirmek için gayret eden özel sektöre, kamu sektörüne ve sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımızı sunuyoruz."

    Bakan olarak 9 yıldır görev yaptığını, bu görev süresinin her faniye nasip olmayacağını kaydeden Yıldırım, "Türkiye'de ulaştırma bakanlarının ortalama görev süresinin 8 ay olduğunu düşünürsek, 9 yıl fena bir süre değil. Ancak 'mahkeme kadıya mülk değil' diye bir tabir var. Bu görevleri geçmişte yapan meslektaşlarımız gibi biz de bırakacağız. Önemli olan hoş bir seda bırakmak" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow