hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirtaş: "Hükümet bu gidişe dur demek zorunda"

    Demirtaş: Hükümet bu gidişe dur demek zorunda
    expand

    BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, açlık grevinde bulunan tutuklu milletvekilleri ile ilgili olarak "Hükümet artık bu gidişata dur demek için talepleri dinlemek ve en azından tartışılabilir olduğunu göstermek zorundadır. Bu hafta içerisinde bazı girişimlerimiz olabilir" dedi.

    BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile birlikte Mardin E Tipi Kapalı Cezaevindeki tutuklularla görüşen Demirtaş, cezaevi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ile parti yöneticilerini ziyaret ettiklerini söyledi.

    Cezaevinde Sarıyıldız ile birlikte 23 kişinin süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olduğunu belirten Demirtaş, "Arkadaşlarımız bugün açlık grevinin 10. günündeler. Arkadaşlarımızın sağlık durumu henüz ciddiyet arz etmezse de iyi görünüyorlar. Moralleri çok iyi, herkese selamları var." dedi.

    Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Demirtaş, "Arkadaşlarımız zayıflamış. Kendileriyle görüştüğümüzde talepleri konusunda bir duyarlılık oluşana kadar bu tepkilerini tavırlarını sürdüreceklerini söylediler. Hükümet artık bu gidişata dur demek için talepleri dinlemek ve en azından tartışılabilir olduğunu göstermek zorundadır. Bu hafta içerisinde bazı girişimlerimiz olabilir" şeklinde konuştu.

    Kışanak ise, cezaevindeki kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladıklarını, tüm kadınların özgürlük taleplerine sahip çıkmalarını istediklerini belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow