hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eskişehir'de 15 köpek zehirlendi

    Eskişehirde 15 köpek zehirlendi
    expand

    Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde 15 sokak köpeği, kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlendi. Telef olan hayvanlar, belediye ekipleri tarafından caddelerden tek tek toplandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Organize Sanayi Bölgesi 14'üncü ve 20'nci caddelerde son 2 gün içerisinde toplam 15 sokak köpeği zehirlenerek telef oldu.

    Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ekipleri, kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirli yiyecek verilerek zehirlenen ve telef edilen köpekleri caddelerden topladı. Araca konulan köpeklerin kent dışına götürülerek gömüldüğü belirtildi.

    Odunpazarı Belediyesi yetkilileri telef olan köpeklerin daha önce kendileri tarafından aşılanıp kısırlaştırılarak kulaklarına küpe takıldığını söyledi.

    Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte köpekleri zehirleyen kişi ya da kişilerin bulunması için çalışmaların sürdüğünü bildiren belediye yetkilileri yaptıkları yazılı açıklamada şunları kaydetti:

    "Köpekler ilk belirlenmelere göre zehirlenerek telef edilmiş. Telef olan köpeklerin bazılarına otopsi de yapılacak. Telef olan hayvanların tamamı küpeli. Böyle bir katliam kabul edilemez. Olayı şiddetle kınıyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow