hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HAS Parti'den, 28 Şubat soruşturmasına "delil"

    HAS Partiden, 28 Şubat soruşturmasına delil
    expand

    HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, 28 Şubat süreciyle ilgili bazı belgelerin bulunduğu 2 CD'yi, konuyla ilgili soruşturmayı yürüten özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Malkoç, HAS Parti Genel Sekreteri Kazım Arslan ve bazı partililerle birlikte sabah saatlerinde Ankara Adliyesine geldi.

    Malkoç, burada 28 Şubat süreciyle ilgili "delil" niteliğindeki bazı belgelerin bulunduğu 2 CD'yi, bir üst yazıyla birlikte, konuya ilişkin soruşturma yürüten özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti.

    Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Malkoç, 16 Ocak 2012'de, 28 Şubat sürecinde suç işleyenlerle ilgili Ankara'da suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

    Aradan geçen süreçte savcılığın soruşturma kapsamında ifade almaya başladığını anımsatan Malkoç, bunun hukuk ve demokrasi açısından önemli olduğunu ifade etti.

    Suç duyurusunda bulunduktan sonra 28 Şubat süreciyle ilgili delilleri toplamaya başladıklarını anlatan Malkoç, delillerin büyük kısmını derlediklerini ve 2 CD olarak savcılığa sunduklarını söyledi.

    Malkoç, şöyle devam etti:

    "Birinci CD'de, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde illegal bir yapı kurarak, milletin oylarıyla seçilen TBMM'yi iş yapamaz hale getirmeye ve meşru hükümetin görev yapmasını engellemeye çalışan grubun faaliyetleri, yazışmaları ve dokümanları var.

    İkinci CD'de de TSK içindeki suç örgütünün basını nasıl yönlendirdiği, basını yönlendirmek için Genelkurmay Harekat Dairesinde, Psikolojik Harp Dairesinde gazetelere nasıl manşet servisi yapıldığı, bazı köşe yazarlarına hangi konularda, neleri yazmaları gerektiği ve o yazarların da neler
    yazdığını delil olarak sunuyoruz.

    TSK içindeki bu cuntanın faaliyetlerinin raporu bin sayfayı aşan bir doküman. Gazetelerin manşetleri ve yönlendirmeyle yazan köşe yazarlarından yaptığımız alıntılar da yaklaşık 600 sayfayı buluyor."

    "Çiller de tanıklık yapabilir"

    Malkoç, 28 Şubat döneminin binlerce tanığı olduğunu, bu kişilerden bir kısmını "tanık" olarak gösterdiklerini belirterek, savcılığın, gelecek süreçte bu kişilerin de bilgisine başvuracağını dile getirdi.

    Tanıkların bir kısmının 28 Şubat döneminde görev yapan bakanlar olduğunu bildiren Malkoç, Bülent Orakoğlu, Hasan Celal Güzel ve dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller gibi kişilerin de tanıklık yapabileceğini ifade etti.

    Malkoç, şunları kaydetti:

    "Genelkurmay Başkanlığında bir grup asker, dönemin DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ile ilgili kampanya başlatmıştır. Kampanyada, bütün askeri birliklere yazı yazılarak, ek bir form gönderilmiş ve Tansu Çiller aleyhine kampanya yürütülmesi istenmiş. Bu kampanyayı TSK mensupları ve yakınları yürütecekmiş. Bunun belgelerini de veriyoruz. Asker, işini gücünü bırakmış, bir partinin genel başkanı ve parti aleyhine kampanya yürütüyor. O açıdan Tansu
    Hanımın tanıklığı önemlidir."

    Malkoç, açıklaması sırasında "Türkiye'deki bütün dernek, vakıf, sendika, üniversitelerdeki öğretim üyeleri, özel ve kamuya ait bütün yurtlar, valiler, kaymakamlar, daire başkanları, il genel meclisi, belediye meclisi üyeleri, partilerin il ve ilçe yöneticileri, televizyonların ve radyoların yöneticilerinin
    fişlenmesiyle ilgili" olduğunu söylediği bir belgeyi de gösterdi.

    "Arzu ediyoruz ki Türkiye'de bu işler bir daha olmasın. Mücadelemiz, demokrasinin kökleşmesi ve yerleşmesi içindir, bundan sonraki nesillerin artık bu gibi olaylarla karşılaşmaması içindir" diyen Malkoç, 28 Şubat Salı saat 13.00'te HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un partililerle, Sincan'da tankların geçtiği güzergahta yürüyeceğini, akşam saat 19.00'da da bir panel düzenleyeceklerini açıkladı.

    BBP'den de suç duyurusu

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, "28 Şubat sürecinde Sincan'da tankları yürüterek, milli iradeyi hiçe saydıkları ve milleti sindirmeye çalıştıkları" iddiasıyla dönemin komutanları Çevik Bir, Erol Özkasnak ve Erdal Ceylanoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Çayır, beraberindeki bazı partililerle birlikte, 28 Şubat sürecinde tankların yürütüldüğü Sincan'daki Ankara Caddesi'nde yaptığı açıklamada, 28 Şubat'ta tankların yürütülmesinin, milleti hiçe sayma anlayışının dışa vurumu olduğunu söyledi.

    28 Şubat'ın millete kurulan bir tuzak olduğunu belirten Çayır, milletin, güvenip eline silah verdiği kurumların kendisine silah doğrultmasını hiçbir zaman affetmeyeceğini ifade etti. Çayır, 28 Şubat'ta tankların milletin üzerinden geçtiğini, ancak milletin yeniden ayağa kalktığını kaydetti.

    Çayır, "Millet iradesini alaşağı etmek için uyduruk filmler, oyunlar, desiseler hazırlayan 28 Şubatları tarihe gömmek yerine mahkeme huzuruna çıkarmak için, inanan kesim üzerinde baskı kurup onları fişleyenlerin mahkemede hesap vermeleri için suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

    Açıklamanın ardından Çayır, "28 Şubat sürecinde Sincan'da tankları yürüterek, milli iradeyi hiçe saydıkları ve milleti sindirmeye çalıştıkları" iddiasıyla dönemin komutanları Çevik Bir, Erol Özkasnak ve Erdal Ceylanoğlu hakkında suç duyurusunda bulundukları dilekçeyi, Sincan Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow