hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şahin: "700 polis ataması, hizmetin gereği"

    Şahin: 700 polis ataması, hizmetin gereği
    expand

    İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Emniyetinde 700 polisin görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin açıklamada bulundu. Şahin, "Bu da teşkilatın kendi içinde, hizmetin kendi gerekleri doğrultusunda yapılacak bir uygulamadır" dedi.

    MİT Başkanının ifadeye çağrılmasıyla başlayan krizin ardından 2 Şube müdürünün görevden alınması ve sonrasında bu atamaların gelmesi, süreçle ilişkilendirilmişti. "Emniyet Genel Müdürlüğünden personel, daire başkanlığına yazı yazılarak özellikle İstanbul için konusunda uzman polislerin şark muafiyetine tutulacağı yani yerinde tutulma işlemi yapılabileceği" değerlendirmeleri sorulan İçişleri Bakanı Şahin, "245 bin mevcutlu polis teşkilatımızda, birinci bölgeden ikinci bölgeye, ikinci bölgeden birinci bölgeye yapılan tayinlerin ön hazırlık çalışmalarından ibarettir, ibga hadisesi. Yani, tayini çıktığı halde personelin yerinde bırakılması uygulaması da ilk defa olan veya olacak husus değildir" dedi.

    Her zaman tayini çıktığı halde kişilerin mazeretlere veya kurumların ihtiyaçlarına göre tayin ertelemesi uygulanan personelin olabildiğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

    "Sadece İstanbul'a has bir tayin uygulaması da değil. 81 il arasında karşılıklı tayinler her zaman olur, olmaktadır. Birinci bölge batı illerimiz, ikinci bölge de doğu illerimizden oluşur. Yaklaşık 40'a 40 diyebiliriz. Süresini dolduran birinci bölgeye, gitmemiş olanlar ikinci bölgeye tayinle giderler. Ama bu sene belki bir ilk uygulama, birinci bölgeden ikinci bölgeye ikinci kez, yani ikinci şark diyebileceğimiz bir şekilde gidebilecek personelimiz olabilecektir. Bu da teşkilatın kendi içinde, hizmetin kendi gerekleri doğrultusunda yapılacak bir uygulamadır. Terör nedeniyle terörle mücadele noktasında ikinci kez, ikinci bölgeye göndereceğimiz bir takım personelimiz olacaktır ama bunun kriterleri vardır, hizmet kriteri ve branş özellikleri vardır. O özelliklere, objektif kriterlere göre yapılacak bir uygulamadır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow