hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Desteklemeye devam edeceğiz"

    Erdoğan: Desteklemeye devam edeceğiz
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Libya Başbakanı ile görüştü. Erdoğan, geçiş sürecini tüm imkanlarıyla desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Türkiye'de tedavi gören yaralı Libyalılardan bazı özel hastanelerin ücret talep ettiği yönünde ulaşan bilgilerin de üzerine gideceklerini belirtti.

    Başbakan Erdoğan, Libya Başbakanı Abdurrahim El Kib ile baş başa görüşmesinin ardından gerçekleştirilen heyetler arası görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Aziz kardeşim" diye hitap ettiği El Kib ve heyetine "Ülkemize hoş geldiniz" diye seslendi.

    Gerek El Kib ile ikili görüşmenin, gerekse heyetler arası çalışma yemeğinin kardeşane bir hava içerisinde, iki ülkenin gerek sorunlarını değerlendirme, gerekse iki ülke bakanlarının yaptıkları çalışmaların değerlendirilmesi noktasında çok faydalı olduğunu belirten Erdoğan, görüşmelerin, ilişkilerin ele alınması konusunda iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

    Erdoğan, El Kib'in 31 Ekim 2011'de göreve atandığını hatırlatarak, "Kendileri göreve atanmasından sonra ilk ikili ziyaretini ülkemizi ziyaret suretiyle gerçekleştireceğini söylemişti ve bu ziyaret de bu şekilde gerçekleşmiş oldu. Bundan dolayı şahsım ve milletim adına kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    Erdoğan, bu ziyaretin, yeni Libya'nın, yeni yönetimin Türkiye'ye atfettiği önemi ve değeri göstermesi bakımından da farklılık arz ettiğini vurguladı. Geçen yıl Eylül ayında Libya'ya yaptığı ziyarete değinerek, verdikleri desteğe ve  anlattı. Yeni yönetimin iç barış ve anayasal demokrasinin tesisi için gösterdiği gayreti öven Erdoğan, "Libya'daki bu geçiş sürecini bugüne kadar samimiyetle destekledik, bundan sonra da tüm imkanlarımızla desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

    "Bizden istenen ne olursa yardımcı olmaya gayret edeceğiz"

    Libya'daki yönetimin geçiş sürecinin tamamlanmasından taviz vermeyeceği düşüncesinde olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

    "Bu çerçevede ülkedeki güvenlik birimlerinin yeniden yapılanması ve milis güçlerinin dağıtılması özellikle önem arz ediyor. Libya'da iç güvenliğin tesis edilmesi için Türkiye olarak bizler gerek eğitim, gerek malzeme yardımı sağlanması hususunda bir dizi adım atıyor, çeşitli girişimlerde bulunuyoruz. Nitekim Ocak ayında da bu konuyla ilgili bir ekibimiz Libya'ya gitti. Libya güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bizden istenen ne olursa bundan sonraki süreçte de kendilerine yardımcı olmaya gayret edeceğiz."

    "Ücret talep eden hastanelerin üzerine gideceğiz"

    Türkiye'de tedavisi süren yaralı Libyalılardan bazı özel hastanelerin ücret talep ettiği yönünde kendilerine bilgiler ulaştığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

    "Bugüne kadar Libya'daki yaralı, hasta kardeşlerimizin Türkiye'deki tedavisiyle alakalı bir devlet hastanelerinde olan tedaviler, bir de özel hastanelerde olan tedaviler... Devlet hastanelerinde olan tedavilerle ilgili olarak zaten bizim herhangi bir beklentimiz olmadığı gibi, bir ücret tahsili de söz konusu olmamıştır. Fakat bazı özel hastanelerin, ki şu anda bunların üzerindeyiz, takipçisiyiz ve çok farklı bir şekilde burada ücretler tahsil edildiğine dair bugün bilgiler bize aktarıldı ve biz kendilerinden belgeler istedik ve bu belgeleri almak suretiyle de bunların üzerine gideceğiz. Bu konuyla ilgili yapılması gereken ne varsa bunu da yapacağız. Bunu ben tamamıyla insan hayatını fırsata dönüştürmek olarak görüyorum. Sağlığı fırsata dönüştürmek isteyenlerin, bu tür olayları fırsata dönüştürmek isteyenlerin, kusura bakmasınlar bir bu millete yakışan hiçbir yanı olamaz, iki bizim idaremizde böyle bir faaliyet gösteremez. Bunun da gereğini yapacağımızı burada özellikle bu basın toplantısı vesilesiyle açıklamak istiyorum."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow