hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eğitim reformunda geri adım

    Eğitim reformunda geri adım
    expand

    AK Parti 12 yılık zorunlu eğitim yasa teklifini revize etme kararı aldı. Kız çocuklarının okullaşma oranını olumsuz etkiler eleştirilerine neden olan ilk 4 yılın ardından açıköğretim seçeneğinden vazgeçildi. Açıköğretim ikinci 4 yılın ardından devreye sokulacak.

    Hem sivil toplum, hem muhalefet itiraz etti; AK Parti Grup Başkanvekilerinin imzası ile verilen 12 yıllık zorunlu eğitim yasa teklifine.

    En çok da ilk dört yılın ardından açıköğretim seçeneğinin yer almasına.

    Teklifin Mili Eğitim Komisyonu görüşmelerinde de gerginlik vardı. Nitekim alt komisyona gönderildi ve alt komisyon çalışmaya başlamadan AK Parti grubu kendi içinde değerlendirme yaptı; teklifte revizyona gitme kararı aldı.

    ilk 4 yılın ardından açıköğretimden yani evden eğitim seçeneğinden vazgeçildi. Kız çocuklarının okullaşma oranı olumsuz etkilenir endişeleri üzerine.

    Çünkü bu endişeyi dile getiren sadece muhalefet olmadı. Emine Erdoğan'ın da "kız çocukları olumsuz etkilenmesin" mesajını ilgililere ilettiği belirtildi.

    Alınan karar gereği, açıköğretim ikinci 4 yılın sonunda devreye girecek. Ama 8 yıllık kesintisiz eğitime geri dönüş de olmayacak.

    Yani kesintili eğitim kararından vazgeçilmedi. 4+4+4 formülü geçerli. İlk 4 yılın ardından bazı teknik meslek liseleri ile imam hatiplerin orta bölümlerinin açılması ve isteyen öğrencilerin bu okullarda eğitime devam etmesi sağlanacak.

    Muhalefetin itiraz ettiği bir başka maddede de düzenlemeye gidilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow