hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şevket Çavdar toprağa verildi...

    Şevket Çavdar toprağa verildi...
    expand

    Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde iki kol ve iki bacak nakli yapıldıktan sonra hayatını kaybeden Şevket Çavdar'ın cenazesi toprağa verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çavdar'ın cenazesi, gece saatlerinde Ankara'dan Nevşehir'in Derinkuyu ilçesi Yazıhüyük beldesindeki evine getirildi. Buradan Yazıhüyük Merkez Camisi'ne götürülen Çavdar'ın cenazesi, kılınan namazın ardından belde mezarlığına defnedildi.

    Cenaze namazına, Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar ile yakınları katıldı. Namazı İl Müftüsü Yakup Öztürk kıldırdı.

    Gazetecilere açıklama yapan Şevket Çavdar'ın dayısı ve Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, "Operasyon başarısız oldu diye üniversiteye haksızlık etmek gerekmiyor. Büyük emekler harcandı, terler döküldü. Bunu da söylemek lazım. Ülkemizin başı sağ olsun. Emek verenlerden Allah razı olsun" dedi.

    Ülkenin her yerinden telefonlar geldiğini ve herkesin üzüntülerini paylaştığını belirten Çavdar, şöyle devam etti:

    "Herkes üzüntülü. Hasta bizimdi ama yapılan müdahale Türkiye adınaydı, tıp adınaydı. Başarılı olsa daha iyi olurdu. Nakil bildiğimiz kadarıyla başarılıydı fakat kan dolaşımı yetersiz kaldı. Vücuda büyük bir parça eklendi, kalp ise dolaşımı sağlayamadı. Dün akşam bizim akrabalar, basın mensuplarıyla
    tartışma yaşamışlar. Özellikle yakınlarım adına özür diliyorum, yanlış bir şey oldu. Bu hadise acıyla ve anlık ortaya çıkan bir konu. Basın mensubu arkadaşlarımızın affedeceklerini düşünüyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow