hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    4+4+4 tartışmasında noktayı koydu

    4+4+4 tartışmasında noktayı koydu
    expand

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 4+4+4 sistemiyle ilgili olarak "Evde eğitim pahalıdır. Herkes evde eğitim yapamaz. Homscholl sistemi üstlenen masrafını da üstlenir" dedi. Çelik, muhalefetin Erbakan'la ilgili tarvını ise 'ölü sevicilik' olarak yorumladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Muhalefet liderlerinin ve muhalefet partilerinin AK Parti'ye yönelik eleştirilerine cevap veren Hüseyin Çelik, şunları söyledi:

    "Salı günü grup toplantıları 28 Şubat'ın yıldönümüne denk geldi. Bütün muhalif siyasi partiler, CHP, MHP ve BDP bir ağızdan merhum Başbakan Erbakan hocaya övgüler düzdüler. Sağlığında Erbakan Hoca'ya hayatı zindan eden, sağlığında her yaptığıyla ve söyledikleriyle alay etmek gibi bir basitlik içine düşen bu zihniyet, ölümünden sonra, yani kendileri için bir rakip olmaktan çıktıktan sonra övgüler düzüyorlar.Erbakan hoca mezarından kalksa bu muhalefete ne der biliyor musunuz? Erbakan Hoca o malum üslubuyla bunlara her halde şunu der: 'Sizi gidi ölü seviciler, sizi gidi ölü seviciler."

    -"Bunlara kimsenin itibar ettiği yok"-

    Çelik, "Sayın Erdoğan, sayın Erbakan'ı sırtından hançerledi" sözlerine Türkiye'de hiç kimsenin itibar etmediğine dikkati çekerek, "Yaşadığımız dönemde birbirimize hayatı zindan edeceğiz. Ondan sonra da çıkıp 'Esas Erbakan Hoca
    milliciydi siz Türkiye'yi pazarlıyorsunuz. Sayın Erdoğan, sayın Erbakan'ı sırtından hançerledi' gibi laflar edeceksiniz. Tabi bunlara kimsenin itibar ettiği yok ama Türkiye'de biz iktidar partisiyiz bir de anamuhalefet var. Herhalde sebze komisyoncularını muhatap alarak siyaset yapmayacağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -"Halkımız darbeseverleri sevmez"-

    AK Parti Sözcüsü Çelik, "Halkımız darbe yapanları, darbe severleri sevmez. Darbesavarları sever. CHP bu yönüyle de kendini sorgulamalıdır. CHP, 27 Nisan bildirisinden sonraki tavrını da sorgulamalıdır. Eğer yeni bir CHP sunuyorlarsa halka, ülke meselelerine bakışının da değişmesi gerekir. Yoksa araba aynı şoförü değiştirseniz ne değişir. Onun için sayın Kılıçdaroğlu genel başkan olduğunda, '1974 model Murat 124'ün direksiyonuna Schumacher'i de getirseniz
    ondan başarı elde edemezsiniz. Temenni ederim ki bir daha Sayın Kılıçdaroğlu bu özgeçmişiyle övünmeyi ağzına almaz. Aksi halde CHP'nin özgeçmişini irdelemeye devam edeceğiz" görüşünü dile getirdi.

    "Örgün eğitim devam edecek"

    Tartışılan 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili olarak da Çelik,"Örgün eğitim devam edecek. Eğitimde alternatif yaratıyoruz Evde eğitim pahalıdır. Herkes evde eğitim yapamaz. Homscholl sistemi üstlenen masrafını da üstlenir." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çelik, ilköğretimin bir yıl önce başlatılmasıyla ilgili görüşünün sorulması üzerine, şunları söyledi:

    "İlköğretimin bir yıl öne çekilmesi bence de doğrudur. Artık neslimiz daha iyi besleniyor. Çocuklar 6 yaşına geldikleri zaman, hatta birçok çocuk okula gitmek için sabırsızlanıyor. Bunun öncesinde anaokulu devresi var. Zaten okul öncesi eğitimi iktidarımız başından beri çok önemsedi. Birçok ilimizde okul öncesi eğitim oranı yüzde 75'i aşmış durumda."

    Eski vekil Merve Kavakçı'yla ilgili bir sorya ise Hüseyin Çelik,  "Cezaevinde olan vekillere maaş ödeniyor, Merve Kavakçı'nın hakkı-hukuku varsa almak için illa cezaevine girmesi gerekmiyor. " yanıtını verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow