hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "CHP din karşıtı algısı yanlış"

    CHP din karşıtı algısı yanlış
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP'nin dine karşı olduğu yönündeki yanlış algıyı değiştireceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçdaroğlu, tutuklu olarak yargılandığı "Odatv" davasında tahliyesine karar verilen gazeteci Doğan Yurdakul'u tedavi gördüğü TOBB ETÜ Hastanesinde ziyaret etti.

    Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Yurdakul'un oldukça neşeli, moralinin yerinde olduğunu, büyük ihtimalle 6 Mart Salı günü by-pass ameliyatı geçireceğini söyledi.

    "Kendisinden Silivri toplama kampındaki anılarını kısmen dinledim" diyen Kılıçdaroğlu, bunları hüzün ve mizah dolu anılar olarak değerlendirdi.

    Kılıçdaroğlu, Yurdakul'un avukatıyla da kısa süre görüştüğünü belirtti.

    MİT Kanunu

    Bir basın mensubunun "Askerin de MİT mensupları için değiştirilen kanunun benzerine yönelik bir talebi olduğuna ilişkin haberler var. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, yapılan düzenlemeyi doğru bulmadıklarını söyledi.

    Bu yönde daha önce açıklamaları olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakana verilen yetkilerin doğru olmadığını ifade etmiştik. Bu yetkilerin yaygınlaştırılması işi tümüyle sulandırmak anlamına gelir, doğru değildir" diye konuştu.

    CHP dine karşı mı?

    Başka bir gazetecinin bir röportajını anımsatarak, "(CHP dine karşı algısı değişecek) demişsiniz. Bunu biraz açar mısınız?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Uzun yıllar AKP benzeri partiler CHP'nin dine karşı bir parti olduğu algısını yaygınlaştırmak istediler ve bu konuda özellikle Anadolu'da yaygın bir propaganda yaptılar" dedi.

    Hiçbir siyasi partinin, aklı başındaki kimsenin dine karşı olmadığının bilinmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Din farklı bir şeydir. İnsanların manevi dünyasına siyasetçinin girmeye hakkı da yoktur, yetkisi de yoktur" diye konuştu.

    Herkesin inancına saygılı bir anlayışa sahip olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

    "Bunu siyasette malzeme olarak kullanmanın doğru olmadığını hatta dinen günah olduğunu bilen bir anlayışa sahibiz. Bunu ifade etmek istedim. Bu algıyı maalesef AKP ve onun Genel Başkanı zaman zaman dillendiriyor, bu da bizi üzüyor.

    Türk siyaseti açısından da demokrasi açısından da demokrasinin derinleşmesi açısından da bu tür uygulamalar yanlış. Biz artık 21. yüzyılda herkesin inancına, kimliğine, giysisine saygı göstererek onu insan olduğu için sorunları çözmeye hazır bir siyasal anlayışla yola çıkmak durumundayız. Düşüncemiz bu."

    Bozdağ'ın sözleri

    Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın, kendisine yönelik "Kayseri halkından özür dilemesi gerektiği" yönündeki açıklamalarını değerlendirmesi istenen Kılıçdaroğlu, "Sayın Bekir Bozdağ benim muhatabım değil" dedi.

    Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

    "Ona şöyle bir öneride bulunmak isterim. Acaba bir belediye çalışanının tuttuğu rüşvet defterinin ne anlama geldiğini kendisi biliyor mu? Kendisinin ahlakı böyle bir defteri görmemezlikten geliyor mu? Bir insanın ahlaklı olması her şeyden önce 'rüşvet' denilen bir olaya gözlerini kapatmaması anlamına gelir. Hem buna gözlerinizi kapatacaksınız, bunu görmeyeceksiniz; sonra kalkacaksınız 'bunu ortaya çıkardık' diye bizi suçlayacaksınız. Doğru değil."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow