hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MİT'çilerin ifadesi için Başbakan'dan izin bekleniyor

    MİTçilerin ifadesi için Başbakandan izin bekleniyor
    expand

    Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, Suriye'den kaçıp Türkiye'ye sığınan 2 subayın Hatay'daki kamptan kaçırılıp Suriye yetkililerine teslim edilmesiyle ilgili yürüttüğü "siyasi casusluk" soruşturmasında, olaya karıştığı öne sürülen 4 MİT mensubunun ifadesini almak için Başbakanlık'tan izin bekliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    29 Ağustos 2011'de Hatay'ın Altınözü İlçesi'ndeki çadır kampta kalan Suriyeli Albay Hüseyin Mustafa Harmuş ve Binbaşı Mustafa Kassum'un zorla götürülüp, Suriye güvenlik güçlerine teslim edilmesi olayı ile ilgili "siyasi casusluk" iddiasıyla yürütülen soruşturmada eski MİT görevlisi Ö.S. ile sivil şahıslar S.A.K., M.A., Y.N. ve M.N. gözaltına alınmış, sevk edildikleri Özel Yetkili Özel Yetkili Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10 Şubat'ta tutuklanıp, Kürkçüler F Tipi Cezaevi'ne gönderilmişti.

    Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, MİT yasasında yapılan değişikliğin ardından ilk kez bu soruşturmayla ilgili olarak Adana ve Hatay'da görevli olduğu belirtilen 4 MİT yöneticisinin ifadesinin alınması için Başbakanlık'tan izin istedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceği karara göre soruşturma sürdürülecek ya da MİT görevlilerinin adları dosyadan ayrılarak iddianame hazırlanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow