hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pozantı iddiaları: "Başbakan hadlerini bildirmelidir"

    Pozantı iddiaları: Başbakan hadlerini bildirmelidir
    expand

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tecavüz, taciz ve işkence iddialarıyla gündeme gelen Pozantı Cezaevi'nde yaşananlarla ilgili hükümete yüklendi. Başbakan'ın töleranslı yaklaşımını eleştiren Bahçeli, "Başbakan hadlerini bildirmelidir" dedi.

    Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

    Bahçeli, Pozantı Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile ilgili iddialara ilişkin "Sözü edilen cezaevinde bulunan bir grup çocuğun; tacize, tecavüze ve şiddete maruz kalması hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği, göz ardı edemeyeceği ahlak faciası olarak AKP yönetiminin alnına kazınmıştır" dedi.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugüne kadar, farklı zamanlarda gerek çocuk yetiştirme yurtlarında, gerekse de bakımevlerinde bir çok skandal olayın patlak verdiğini savunan Bahçeli, işiten herkesin kanını donduran, ciğerini parçalayan bu rezaletin, sözde ileri demokrasi altında gerçekleşmesinin meselenin bir başka kasvetli yönünü oluşturduğunu söyledi.

    Bahçeli, yaşanan insanlık trajedilerinde adı geçenlerin, AK Parti'nin yetkilendirdiği ve tayin ettiği kişiler olduğunu savundu.

    "Pozantı'daki pisliğin, işlenen insanlık dramının; müfettiş soruşturmasıyla ve 200 çocuğun Ankara Sincan Çocuk Kapalı Cezaevi'ne nakledilmesiyle temizlenmesi ihtimal dahilinde değildir" diyen Bahçeli, hükümete, cinsel nitelikli suç ve saldırıların, Sincan Cezaevi'nde vuku bulması durumunda ise ne yapacağını sordu.

    Adıyaman'da bazı evlerin işaretlendiği iddiası

    Adıyaman'daki bazı evlerin işaretlenmesine de değinen Bahçeli, evlerine işaret konulanların çoğunluğunu Alevilerin oluşturmasının kendilerini son derece endişelendirdiğini söyledi.

    İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in konuyla ilgili açıklamalarının, kendilerini tatmin etmediğini vurgulayan Bahçeli, "AKP'li bu bakana göre, evlere konulan işaretler, ancak çocukların yapabileceği yüksekliktedir ve üç Alevi olmayan vatandaşımızın evi de işaretlenmiştir. Ancak bu sığ ve basit izahat ve tevil gayreti bizim açımızdan doyurucu ve teskin edici değildir. İşaretlemeler çocukça bir iş olsa bile, yine de konunun üzerine gidilmeli, varsa arkasındaki azmettirici unsurlar, kavga bekleyen mihraklar ortaya çıkarılmalı ve katiyen
    hafife alınmamalıdır" diye konuştu.

    Diyarbakır'da bulunan kemikler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır'daki kazılarda insan kemiklerinin bulunmasına ilişkin, "Kafatası ve kemiklerin bir asrı aşan mazisi vardır. Bu durum karşısında, Başbakan Erdoğan mahcubiyetten, erken konuşarak düştüğü bölücülük tuzağından sonra, nasıl bir pişmanlık emaresi gösterecek?" dedi.

    Diyarbakır'daki arkeolojik kazılarda rastlantı eseri ortaya çıkan kemik ve kafataslarının, AK Parti ile birlikte "yapışık ikizi" olarak nitelediği BDP'ye altın tepsi içinde istismar ve kara çalma fırsatı verdiğini savundu.

    Bulunan kemikler üzerinden siyasi ve ideolojik rant kapısı oluşturulmaya gayret edildiğini ileri süren Bahçeli, manşetler yoluyla, sanki Diyarbakır'da toplu kıyım olmuş gibi yayın yapıldığını ve yalan haberlerle iktidarın ekmeğine yağ sürüldüğünü ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçeli, "Sayın Başbakan kemikler çıktı, kafatasları bulundu, seni tebrik ediyoruz.
    Ama bu kemikler senin umduğun, düşündüğün, propaganda malzemesi yaptığın ve
    beklediğin kemikler değildir" diye konuştu.

    Türk Lirası'nın yeni sembolü : ''Ucube''

    Türk Lirası'nın yeni sembolü konusuna da değinen Bahçeli, paranın başına
    ucube bir rumuz iliştirildiğini ileri sürdü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow