hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Karakter nakli yaptığı çok açık!"

    Karakter nakli yaptığı çok açık
    expand

    CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ın dün partisinin grup toplantısında, yaptığı konuşmayı eleştirerek "Yetiştiği Milli Görüş Okulunu unutup, ilk fırsatta Sayın Erbakan'ın deyimiyle dersten kaçan Erdoğan, doku nakli yapmamış da karakter nakli yaptığı çok açıktır" dedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Başbakan Erdoğan'ın dünkü açıklamalarına yaptığı yazılı açıklamayla yanıt verdi.

    Erdoğan'ın, İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu, "Bana lisede hendek atlattılar" dediğini ifade eden İnce, "Sayın Başbakan kendisinden başka bir gerçeği bilmediğinden, hafızasının ve bilgisinin zayıflığından olsa gerek yaşadığı durumu sadece İmam Hatip Lisesi mezunlarına uygulanmış bir durum gibi anlatmaktadır. Oysa benzer durum tüm meslek lisesi mezunları için de geçerli bir uygulamaydı" dedi.

    İnce, Başbakan Erdoğan'ın, dün "yüz naklinden, doku naklinden" de söz ettiğini belirterek, her sözün, önce söyleyeni anlattığını belirtti. İnce, şunları kaydetti:

    "Yetiştiği Milli Görüş Okulunu unutup, ilk fırsatta Sayın Erbakan'ın deyimiyle dersten kaçan Erdoğan, doku nakli yapmamış da karakter nakli yaptığı çok açıktır. Milli Görüş gömleğini çıkartarak, eski hocası Sayın Erbakan'ın
    deyimiyle Siyonizm'in gömleğini sırtına giyerek, Kaddafi'den insan hakları ödülü alarak ve onun öldürülmesine çantayla para taşıtarak dünya tarihinde gelmiş geçmiş en başarılı karakter naklini yaptırmıştır. Bu karakterin özellikleri anlatmakla bitmez. En temel özelliği A dediği bir konuda Z diyebilme başarısını göstermesidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birkaç gündür gazetelerde bir haber var. Cennetten size yer vereceğiz diye insanlar dolandırılmış. Yapılan bu dolandırıcılıkla, Deniz Feneri dolandırıcılığı arasında çok sayıda benzerlik vardır. Her ikisi de inanç istismarıdır. Her ikisi de inançlı insanın temiz duygularının sömürülmesidir. Ama iki dolandırıcılık arasında bir fark vardır. O da Deniz Feneri dolandırıcılığını yapanların Başbakan'ın yakın arkadaşları olmasıdır. Birkaç gün içerisinde 'cennetten yer satacağız' diye dolandırıcılık yapanlar da Başbakan'ın arkadaşları çıkarsa şaşırmayın. Çünkü bunlar dolandırıcılarla arkadaşlık yapan, onlara arka çıkan bir siyasi zihniyettir."


    Gürsel Tekin de yanıt verdi

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin  parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Başbakan Erdoğan grup toplantısında sözleri ile ilgili olarak Gürsel Tekin, "Gömlek değiştiren Başbakan galiba kendisiyle karıştırıyor. Yüz nakline Başbakan Erdoğan'ın ihtiyacı var ama yüz bulamıyor. Babasını arkadan hançerleyen ve mirasına konan evlada kimse yüz vermez"dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayı hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin,  "CHP'nin 89 yıllık tarihinde hiçbir zaman yüz değişimi yaşanmadı.  Yüzümüze baktığımızda, Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu görüyoruz.  CHP’liler birbirine baktığında bunları görüyor, bu nedenle CHP’de yüz nakli olmaz. Gömlek değiştiren Başbakan galiba kendisiyle karıştırıyor. Yüz nakline Başbakan Erdoğan'ın ihtiyacı va ama yüz bulamıyor. Babasını arkadan hançerleyen ve mirasına konan evlada kimse yüz vermez. Yüz bulsa kendi yüzünü değiştirecek"diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow